Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

FOTO. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Satu Mare își poate îngriji pacienții, astfel încât să nu apeleze la Baia Mare

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat în această seară, vineri, 12 ocotmbrie, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Sala de Evenimente Esedra, că Satu Mare are medici suficient de buni încât să își îngrijească foarte bine pacienții.

Sorina Pintea se află la Satu Mare cu ocazia ,,Conferinței de îngrijire a pacientului” ce se desfășoară în acest weekend în municipiu. Șefa de la Sănătate a declarat că Satu Mare are medici bine pregătiți și poate să își îngrijească pacienții, fără a mai apela la spitalul din Baia Mare. De asemenea, Sorina Pintea a mai punctat că Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare trebuie să se descurce singur, fiind ajutat de Ministerul Sănătății.

“Nu pentru că ar fi o problemă, dar Spitalul Judeţean şi spitalele din judeţul Satu Mare pot să îngrijească pacienţii astfel încât să nu mai apeleze la alte spitale, în speţă Baia Mare. Este o problemă, este un lucru care sunt convinsă, nu se doreşte a fi continuat dimpotrivă, Spitalul Satu Mare are medici foarte buni pe anumite patologi, pe ortopedie, urologie, oftalmologie, medici care sunt recunoscuţi la nivel naţional”, a declarat ministrul.

Referitor la problema cancerului, ministrul Sănătății a declarat că incidența a crescut îngrijorător de mult, iar pentru a lupta împotriva acestei boli este nevoie de un centru de radioterapie în fiecare județ din țară.

 

 

3 comentarii

  1. abc Răspunde

    Dacă așa e cum spune madam și totul este roz bonbon atunci statisticile privind creșterea alarmantă a incidenței bolilor cardiovasculare, diabetului și a cancerului mint, cei care nu primesc medicamentele necesare nu văd și nu aud bine. Sau deja județul a intrat în zona crepusculară. Operația a reușit, pacientul a murit.

  2. Adinutza Răspunde

    Ia întrebați la întâmplare 10 satmareni(sau din imprejurimi) si vedeti cat sunt de mulțumiți de serviciile medicale pe care le-au primit la URGENȚE sau care au fost internați în Spitalul SATU MARE.Va spun eu…..aici e loz în plic sau bani in plic fara ei nu se uita nimeni la tine.(si cu ei la tine e loz în plic VIAȚA TA SAU A CELOR DRAGI TIE)Asa ca putem visa ca va veni si ziua în care le va pasa cu adevarat de OAMENI si vom apela cu toată încrederea la ei…

  3. Petre Răspunde

    Și cu partea de neurochirurgie cum rămâne? La Satu Mare când se va înființa aceasta secție? Pana atunci tot la Baia Mare ne rămâne sa apelam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.