PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Aventurierii sătmăreni au ajuns în Siberia Sălbatică. Au parcurs peste 10.000 de km!

Aventurierii sătmăreni Attila și Norbert Bertici, tată și fiu, sunt din ce în ce mai aproape de destinația finală, și anume Vladivostok. Cei doi au parcurs până acum nu mai puțin de 10.700 de kilometri și mai au circa 1.500 de kilometri până în inima Siberiei.

Sătmărenii au ajuns astăzi în Siberia Sălbatică, acolo unde au întâmpinat condiții extreme însă, cu toate acestea, cei doi nu își fac probleme.

,,Ieri am pornit din orașul Ulan-Ude, am făcut 2050 kilometrii in “Wild Siberia”. Pe traseu cca. 1700 km doar munți, păduri și câte o benzinărie. Au fost porțiuni din drum in care nu am avut asfalt dar se vede că, se lucrează intens la Drumul Federal. Am înnoptat în mașină chiar lângă drum la marginea pădurii. Dimineața ne-am trezit, mașina era înghețată a fost -11 grade, dar fără zăpada. Mașina merge foarte bine, am schimbat doar un filtru de aer, a fost foarte mult praf pe drum. Acum ne deplasăm paralel lângă granița cu China, continuăm drumul spre Vladivostok mai avem 1590 de kilometrii și dacă ne ajuta bunul Dumnezeu mâine seara târziu ajungem la Marea Japoniei și Oceanul Pacific! Țineți pumnii!”, au povestit cei doi aventurieri.