PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ministrul Sănătății, vizită la Satu Mare. Va participa la ,,Conferința de Îngrijire a Pacientului”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va ajunge, la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul Satu Mare, unde va participa la deschiderea ,,Conferinței de Îngrijire a Pacientului” ce se va desfășura, timp de două zile, în Sala de Evenimente Esedra.

Deschiderea conferinței va avea loc vineri, 12 octombrie, evenimentul fiind organizat de Spitalul Județean de Urgență și Consiliul Județean Satu Mare, în parteneriat cu Ordinul Asitenților Medicali Generealiști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Satu Mare.

La această conferință vor participa cadre medicale din toată țara, precum și din străinătate, iar ca invitat de seamă, este așteptat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

,,Tema conferinței, ,,Mai aproape de pacient – Folosește planul de îngrijiri – îmbunătățirea siguranței și calității îngrijitorilor în spital”, este o temă de actualitate privind nevoia de implementare a Planului de îngrijire la nivelul tuturor unităților sanitare cu paturi din țară. Conferința va reuni, pentru prima dată la nivel național, personalul medical implicat în procesul de îngrijire a pacientului, facilitând astfel dialogul multidisciplinar, diseminarea bunelor practici, precum și realizarea unor relații de colaborare pe viitor”, au declarat organizatorii.