PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adevărul despre copilul ce cerșește pentru sora sa. Are mamă și merge la școală

Informațiile apărute în această seară pe Facebook potrivit căruia un copil, în vârstă de 11 ani, își crește singur sora, în vârstă de 1 an, au stârnit reacții din partea mai multor mămici. Surse avizate au precizat pentru PortalSM că micuțul locuiește cu mama lui, are o soră mai mare și merge la școală.

Băiețelul se află, într-adevăr, într-o situație materială dificilă, iar fratele său a murit înecat în Someș. Acesta are nevoie de ajutor, însă nu este abandonat și nu își crește singur sora mai mică.


Reamintim că Papici Marcela, fost viceprimar al municipiului Satu Mare și manager al Spitalului Județean, a publicat povestea vieții nenorocite pe care o trăiește un copil în vârstă de 11 ani. Micuțul își crește singur sora, în vârstă de 1 an.

Micuțul cerșește trecătorilor câte 1 leu, la Auchan, pentru surioara lui.

Redăm integral mesajul Marcelei Papici:

”Cred ca e înfiorător de greu sa-ti fie frig, sa fii flamand, sa ai 11 ani, iar oamenilor sa nu le pese! Ba mai mult, sa te alunge! Daca mergeți zilele astea la Auchan, il veti intalni pe Patrick. Un copil de 11 ani care o sa va ceara 1 leu ca sa cumpere lapte praf pt sora lui. Chiar are o sora. Are un an. Locuiesc sub stadion. Anul trecut i-a murit fratele de 19 ani înecat în Somes.

De atunci, copiii il bat pt ca nu mai are cine sa-l protejeze. Nu-și cunoaște tatăl. Bunicul care i-a ajutat, a murit si el. Umbla la scoala în clasa a V-a si merge cu autobusul până la scoala 13. De unde stiu toate astea? Pentru ca mi-a povestit…De ce scriu toate astea? Pt ca nu-mi pot opri lacrimile si vreau sa mi le plâng si sa multumesc lui Dumnezeu pentru cat de frumos imi arata cat de recunoscătoare trebuie sa-i fiu!

Cât de bine e să nu-mi fie frig la picioare pt ca am cizme, cat de bine e să ajung la casa calda, cat de norocoasă sunt sa aleg sa mănânc ce-mi place. L-am luat pe Patrick de umeri si i-am dat un pic din binele meu! E un băiețel frumos si cuminte! Nu-l alungați daca va cere un leu pt sora lui. Dati-i un pic din binele vostru! E doar un copil nevinovat!”