Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Adevărul despre copilul ce cerșește pentru sora sa. Are mamă și merge la școală

Informațiile apărute în această seară pe Facebook potrivit căruia un copil, în vârstă de 11 ani, își crește singur sora, în vârstă de 1 an, au stârnit reacții din partea mai multor mămici. Surse avizate au precizat pentru PortalSM că micuțul locuiește cu mama lui, are o soră mai mare și merge la școală.

Băiețelul se află, într-adevăr, într-o situație materială dificilă, iar fratele său a murit înecat în Someș. Acesta are nevoie de ajutor, însă nu este abandonat și nu își crește singur sora mai mică.


Reamintim că Papici Marcela, fost viceprimar al municipiului Satu Mare și manager al Spitalului Județean, a publicat povestea vieții nenorocite pe care o trăiește un copil în vârstă de 11 ani. Micuțul își crește singur sora, în vârstă de 1 an.

Micuțul cerșește trecătorilor câte 1 leu, la Auchan, pentru surioara lui.

Redăm integral mesajul Marcelei Papici:

”Cred ca e înfiorător de greu sa-ti fie frig, sa fii flamand, sa ai 11 ani, iar oamenilor sa nu le pese! Ba mai mult, sa te alunge! Daca mergeți zilele astea la Auchan, il veti intalni pe Patrick. Un copil de 11 ani care o sa va ceara 1 leu ca sa cumpere lapte praf pt sora lui. Chiar are o sora. Are un an. Locuiesc sub stadion. Anul trecut i-a murit fratele de 19 ani înecat în Somes.

De atunci, copiii il bat pt ca nu mai are cine sa-l protejeze. Nu-și cunoaște tatăl. Bunicul care i-a ajutat, a murit si el. Umbla la scoala în clasa a V-a si merge cu autobusul până la scoala 13. De unde stiu toate astea? Pentru ca mi-a povestit…De ce scriu toate astea? Pt ca nu-mi pot opri lacrimile si vreau sa mi le plâng si sa multumesc lui Dumnezeu pentru cat de frumos imi arata cat de recunoscătoare trebuie sa-i fiu!

Cât de bine e să nu-mi fie frig la picioare pt ca am cizme, cat de bine e să ajung la casa calda, cat de norocoasă sunt sa aleg sa mănânc ce-mi place. L-am luat pe Patrick de umeri si i-am dat un pic din binele meu! E un băiețel frumos si cuminte! Nu-l alungați daca va cere un leu pt sora lui. Dati-i un pic din binele vostru! E doar un copil nevinovat!”

6 comentarii

  1. cineva Răspunde

    Felicitari doamnei Papici pentru articol si pentru atitudine ,dar cu respect recomand tuturor nu incurajati cersetoria , aceasta poate fi combatuta cu foarte putin sacrificiu si cu multa rabdare . Atunci cand vedem in jurul nostru ( uneori foarte aproape ) oameni mai putin norocosi putem sa_ i ajutam imediat cu alimente si haine dar cel mai important este sa_i sprijinim ,indrumam ,incurajam,ajutam sa_si gaseasca o sursa de venit constanta prin munca atunci cand este vorba de un adult si sa luam atitudine cand este vorba de un copil fortat sau nu sa cerseasca ,dar nicidecum incurajand si pe alti sa ofere bani unui copil cersetor .In acest fel copilul va creste crezand ca asa trebuie , asa i se cuvine si va mai crede ca a devenit cel mai bun intreprinzator care poate obtine usor bani necesari pentru subzistenta .Spun toate astea in cunostinta de cauza eu chiar am grija de o copila care nu cersea ,invata foarte bine si risca sa abandoneze scoala din cauza neajunsurilor .Fac asta de vreo 7 ani si nu am saracit .Avem ganduri mari.

  2. Altcineva Răspunde

    Unde sint serviciile de protecție socială din cadrul primăriei, DGASPC, Biserica? Dorm la caldurică?

    • Fericire fără numar Răspunde

      Stimabile ești rău intenționat !DGASP nu doarme ci înfulecă,bagă la maț in termeni academici, acum ca tocmai au mai primit o pleasca de 300 roni pentru hrana .Poti sa-ți închipui ce foame le era având in vedere salariile de mizerie din care abia subzista!Biserica chiar degera la propriu! Incearca te rog sa faci un exercitiu de imagine sau imaginație cum o fi, ce munca titanica depune Danny and the Goldeanu Pop(i) band sa dea cu trafaletul Sfințit toată catedrala neamurilor .Ca sa-ți faci o idee este cu o turla mai înaltă decât odioasa fantasma megalomanica Casa Boborului ,dar trebuie sa apreciezi ca a costat doar 120 de milioane de Coco (pana acum) nu degeaba sunt popii scutiți de impozit ca săracii chivernisesc fiecare leuț ,fiecare foița de aur,fiecare părticică din enoriașul păcătos.

  3. cineva Răspunde

    Puterea exemplului face mai mult decat toate institutiile la un loc. Daca m_ati cunoaste ati vedea ca merg cu capul sus si cand nu am de toate pe cand multi din institutiile statului sunt garboviti dar nu de oboseala si nici de batranete ci pentru ca sunt fricosi si nesiguri ,se uita mereu peste umar si nu pentru ca au vreun tic ci pentru ca sunt compromisi .

  4. Tibi Răspunde

    Cand furai de la spital te durea la gaoaza cine moare si traieste pe acolo acuma o dai in behait. Datorita celor ca tine se afla Patrick in aceasta situatie.

  5. Tweet Răspunde

    Nu cunosc intreaga poveste, dar ceea ce stiu ca este adevarat ca intradevar acel baiat cerseste in parcare la AUCHAN 1 LEU.De multe ori am avut ocazia sa-l intalnesc si bineinteles ca l-am ajutat.Intr-o seara am avut si ocazia sa-l intalnesc in incinta magazinului condus de un domn care la randul sau la ajutat cumparadu-i o cutie mare de lapte praf si Danonino.Este clar ca acel baietel nu sta de dragul de a sta pe afara la cersit sta pentru ca acasa sora lui mai mica are nevoie mare de acel lapte praf.Ce mai pot adauga la aceasta poveste este ca acel copil este foarte bine crescut si educat, de cate ori l-am intalnit a salutat si nu a insistat pentru acel 1 LEU.Daca l-a primit a multumit frumos daca nu a avut noroc de a primi acel 1 LEU s-a dus mai departe.
    Are cei sapte ani de acasa , pacat ca ceilalti anisori trebe sa-i petreaca la cersit si nu acasa in sanul familiei la caldurica. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.