PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Accident pe C.A Rosetti. Trafic îngreunat, Miliţia nu încape de presă!

Un banal accident de circulaţie a avut loc astăzi pe str. C.A Rosetti din municipiul Satu Mare. Două maşini s-au ciocnit, iar din câte se pare, şoferii s-au înţeles pe cale amiabilă, nefiind niciun rănit şi pagube nu foarte mari.

Ajuns întâmplător la faţa locului, unul dintre reporterii PortalSM a făcut fotografii, de pe trotuar, doar că un poliţist s-a arătat foarte deranjat de acest lucru şi pe un ton miliţienesc l-a luat la întrebări. Întrebări care sunau mai degrabă a intimidare.

Miliţianul: E bun aparatul?

Reporterul nu spune nimic.

Miliţianul: E bun aparatul?

Reporterul: Da, e bun!

Miliţianul: Ce faci poze, n-ai mai văzut o maşină de Poliţie?

Reporterul: Poftim?

Miliţianul: N-ai mai văzut maşină de Poliţie? Ce faci poze?

Reporterul: N-am înțeles, care e problema că fac poze?

Miliţianul: Bine, bine! (pe ton ameninţător, în timp ce se uita fix la reporter)

Reporterul: Nu bine, bine!

În momentul în care reporterul a pornit telefonul pentru a-l filma, viteazul miliţian s-a urcat în maşină şi a plecat.

Răspuns pentru miliţian

Ba da, domnule miliţian, reporterul nostru a văzut maşini de poliţie mai ales când îl chemaţi să vă promoveze acţiunile, când îl rugaţi să vă fotografiereze radarul pistol, sau noile dotări. A văzut maşini de poliţie accidentate. A văzut accidente cu decedaţi. A văzut şi poliţisti arestaţi, poliţişti în cătuşe. A văzut și polițiști bravi, curajoși, premiați pentru acțiunile lor. A văzut şi poliţişti care îşi bat soţiile. Şi poliţişti care foloseau maşinile de serviciu în interes personal. A văzut şi a publicat ştiri în care vă lăudaţi cu rapoartele voastre. A publicat şi ştiri critice la adresa poliţiei. A plătit și amenzi pentru depășirea vitezei. Acum se așteaptă să îi depistați traseul pe care circulă zilnic și să îl “ardeți” cu o amendă. Probabil aşa gândeşte un asemenea “om al legii”.

A mai văzut şi miliţieni mai miliţieni decât dumneata, dar a trăit cu impresia că acestea sunt cazuri izolate, ale unor vechi miliţieni care au fost educaţi în această manieră de vreun fost regim,  oameni pe care nu îi schimbă nimeni. Trist este faptul că în cazul de faţă vorbim de un poliţist tânăr, destul de recent angajat în instituţie, și care arată că asemenea comportamente se duc mai departe…

Din păcate, se pare că această atitudine miliţienească nu va dispărea. Să te iei gratuit de o persoană doar pentru că face fotografii pe spaţiul public, deşi are acest drept, cu ce scop? Să arați că tu ești “organul”?

Şi atunci, dragi poliţişti, să nu vă mai miraţi că nu sunteţi simpatici în faţa oamenilor şi că pompierii se bucură de mare încredere şi popularitate.

Redacţia PortalSM