PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Licitație pentru execuția celui de-al treilea pod. Anunțul primarului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat în această dimineață că a fost publicată licitația pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș.

Edilul-șef al Sătmarului a declarat că al treilea pod este o investiție extrem de importantă pentru toți locuitorii Sătmarului și, pentru prima dată după 2016, au fost făcuți primii pași concreți în vederea realizării acestui proiect.

,,Am demarat și am și finalizat lucrările de expropriere pe tronsonul amplasamentului. S-a finalizat proiectul tehnic și iată că am ajuns la o fază foarte importantă, să demarăm procedura de achiziție pentru execuția podului”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

Reamintim faptul că primarul municipiului, Kereskényi Gábor, a semnat contractul de finanțare pentru cel mai așteptat obiectiv de investiție al Primăriei Municipiului Satu Mare în 13 decembrie 2017.

„Din iunie 2016 am făcut pașiconcreți și hotărâți în realizarea acestui obiectiv: a fost scos la licitație și apoi finalizat proiectul tehnic al podului, a fost întocmit dosarul cu toate documentațiile pentru a fi depus spre finanțare la Guvern. Totodată, în octombrie 2017, a fost aprobat de Consiliul Local proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropiere. Acum s-a publicat licitația, iar după încheierea acestei proceduri urmează să se demareze lucrările de construcție”, a declarat Kereskényi Gábor.