Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Licitație pentru execuția celui de-al treilea pod. Anunțul primarului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat în această dimineață că a fost publicată licitația pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș.

Edilul-șef al Sătmarului a declarat că al treilea pod este o investiție extrem de importantă pentru toți locuitorii Sătmarului și, pentru prima dată după 2016, au fost făcuți primii pași concreți în vederea realizării acestui proiect.

,,Am demarat și am și finalizat lucrările de expropriere pe tronsonul amplasamentului. S-a finalizat proiectul tehnic și iată că am ajuns la o fază foarte importantă, să demarăm procedura de achiziție pentru execuția podului”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

Reamintim faptul că primarul municipiului, Kereskényi Gábor, a semnat contractul de finanțare pentru cel mai așteptat obiectiv de investiție al Primăriei Municipiului Satu Mare în 13 decembrie 2017.

„Din iunie 2016 am făcut pașiconcreți și hotărâți în realizarea acestui obiectiv: a fost scos la licitație și apoi finalizat proiectul tehnic al podului, a fost întocmit dosarul cu toate documentațiile pentru a fi depus spre finanțare la Guvern. Totodată, în octombrie 2017, a fost aprobat de Consiliul Local proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropiere. Acum s-a publicat licitația, iar după încheierea acestei proceduri urmează să se demareze lucrările de construcție”, a declarat Kereskényi Gábor.

11 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Investitia asta e sora geamana cu Luna ses.
    De 20 de ani se tot fac si….Pastile cailor sint departe….

  2. Unul Răspunde

    Chelul asta e cel mai bun primar din ultimii 28 de ani. Restul? Flori de camp. Tineti-o tot asa!

    • y Răspunde

      @Unul, exact aici este problema că poate este cel mai bun primar. Restul, unii cel puțin, au fost praf și pulbere iar noi ca oraș am pierdut nepermis de mult timp și bani. Nu știu cum vom reuși să recuperăm dar speranța moare ultima. Să vedem finalizate pistele de bicikli dar să fie și funcționale nu cum a făcut toarășul Coica, niște dungi albe trasate de ex. pe str. C.A. Rosetti și atât. Ar mai degreva traficul.

  3. y Răspunde

    Investiția de la Luna Șes este interesul unui cerc restrâns, interes financiar și imobiliar. Nu prea văd când și cum se va schia vreodată pe acolo agând în vedere condițiile fizico-geografice date. Podul 3 în schimb este deja urgență de gradul 0 de cel puțin 10 ani. Se va face, dar cine promite și crede că va fi gata în 30 de luni nu cunoaște realitățile, este naiv. Vezi și ce se întâmplă cu centura Careiului care nici anul ăsta nu va fi gata! Avea termen 2014 ! Problematica este mult mai simplă decât în cazul municipiului Satu Mare. Cum investiția derulează aceeași companie “competentă” CNAIR și același guvern “minunat” ……, permite-mi să fiu ultrasceptic. Eu aș fi cel mai fericit dacă ma-ș înșela.

    • y Răspunde

      “m-aș”, “având”. Scuze.

      • Altu Răspunde

        Ți-a fost frică că vei fi corectat? Dacă vedea Rodica sigur de critica, că ea urmărește orice greșeală să se dea deșteaptă. Oricum până nu se va face o descentralizare și fiecare zonă să se autogospodărească , până Bucureștiul trage sforile nu avem multe șanse. Chiar dacă unii primari ar face ceva stau la mila guvernului.

        • y Răspunde

          @Altu, de ce să-mi fie frică? Dacă ai fost atent probabil ai observat că încerc să scriu cât de cât corect. M-am corectat pentru că nu mi-am observat greșeala. Atât. Cu restul ce ai scris sunt perfect de acord. Ce să știe Bucureștiul ce este o investiție urgentă în teritoriu când ei încă confundă Satu Mare cu Baia Mare! Dar dacă cineva străin face confuzia București/Budapest aiai, e bai mare!? Mai să rupem și relațiile diplomatice!

          • Altu

            “frică”- am zis doar așa, că dacă din greșeală mai apare o eroare ești făcut ungur,analfabet,prost etc, Dar tot acei care critica niște umili comentatori, îi apreciază pe cei din fruntea țării care se fac de râs pe ei și pe noi ca popor.

          • Rodica

            Errare humanum est !

          • românaş

            Rodica fii pe fază!În zilele acestea să nu mişte nimic necenzurat!:)Mă bazez pe tine!

  4. Rodica Răspunde

    Hai mai , da chiar asa rea sunt ? Am ajuns ….un fel de mama vitrega din Alba ca Zapada ? Ce cavaleri sunteti voi (si nu neaparat fata de mine) ca va luati de o femeie ? Da nu-i bai , nu ma supar , ca nu ma las si-ncerc sa va fac fata ! Ca doar nici voi nu sunteti niste …. feti frumosi si buni ! Hai , pa , s-aveti zile frumoase !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.