PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mihai Neamţu susţine astăzi o conferinţă la Satu Mare. Intrarea este liberă!

Cunoscutul Mihai Neamțu, instruit la universități din Munchen, Londra și Washington, şi unul dintre liderii Dreptei conservatoare româneşti, va susţine astăzi o conferinţă la Filarmonica Dinu Lipatti, în care îşi va lansa şi cartea Povara Libertăţii.

Convins că numai cultura ne vindecă de vulgaritate, scriitorul Mihai Neamțu face o escală în orașul Satu Mare, pe parcursul unui turneu internațional intitulat „PovaraLibertății”.

După lansări de carte programate la Roma, Londra sau Köln, cunoscutul conferențiar va elogia, în prag de centenar, eroii, sfinții și geniile României Mari.

 „Mintea de șahist a lui Mihai Neamțu e antrenată să anticipeze marile mutări de pe harta istoriei. După ce a prognozat faimosul Brexit și controversata victorie a lui Donald Trump la Casa Albă (scandalos, pentru unii prieteni!), tânărul filozof ne avertizează acum asupra declinului iminent al civilizației occidentale, aflată sub asediul lent al Islamului radical și al ideologiei progresist-seculariste.

Mulțimea de analize subtile și întrebări pertinente — cine e suveranul în Uniunea Europeană? — face din «Povara libertății» un veritabil manual de teologie politică. Pledoaria pentru revoluția interioară prin redescoperirea păcii lui Iisus ne oferă un volum-unicat în limba română” – scrie preotul Constantin Necula în prefața ultimului volum publicat de Mihai Neamţu.

Cartea va fi lansată la Satu Mare în cadrul unei conferințe publice la care va participa și autorul, marți de la ora 17 la Filarmonica ”Dinu Lipatti”, în cadrul unui eveniment organizat de consilierul județean Adrian Cozma.

Intrarea este liberă!