PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primul mall abandonat din Satu Mare, cumpărat de un investitor irlandez

Primul mall abandonat de pe raza municipiului Satu Mare, Centrul Comercial Armonia, situat pe b-dul Lucian Blaga, a fost cumpărat de un investitor irlandez. Potrivit surselor PortalSM, reprezentanţii noului proprietar au fost în urmă cu câteva săptămâni în Satu Mare și au început efectuarea unor studii pentru a decide ce să construiască pe acel teren. Investitorul a avut o întâlnire inclusiv cu primarul Kereskenyi Gabor pentru a discuta despre planurile lor.

Potrivit surselor PortalSM deocamdată nu s-a luat o hotărâre cu privire la viitorul acestei zone. Având în vedere că se construiesc deja nouă mall-uri în Satu Mare, este puţin probabil ca aici să fie ridicat un nou mall. Investitorii caută unele variante, inclusiv posibilitatea ridicării unei construcţii gen sală polivalentă cu servicii asociate.

Istoricul proiectului

Terenul a fot deţinut de compania RED, care a întocmit proiectul Centrului Comercial Armonia Satu Mare trebuia inaugurat în semestrul IV 2009, după o investiție anunțată de 50 de milioane de euro,  pe un teren în suprafaţă de 163,530 m. Lucrările au început în vara anului 2008 şi s-au oprit în toamna acelui an, după apariţia crizei economice.
Compania RED anunţa la vremea respectivă deschiderea unui hipermarket Carrefour, în suprafaţă totală închiriată de 13.100 mp, precum şi în galeria comercială construită pe o suprafaţă de 20.000 mp, cuprinzând 100 de magazine. Proiectul prevedea o zonă de bricolaj de 10.000 mp şi 1625 locuri de parcare. Complexul mai avea o suprafaţă adiţională de 12,000 mp destinată dezvoltării sale ulterioare.