Ultima actualizare: azi, 14:17
Locale

Primul mall abandonat din Satu Mare, cumpărat de un investitor irlandez

Primul mall abandonat de pe raza municipiului Satu Mare, Centrul Comercial Armonia, situat pe b-dul Lucian Blaga, a fost cumpărat de un investitor irlandez. Potrivit surselor PortalSM, reprezentanţii noului proprietar au fost în urmă cu câteva săptămâni în Satu Mare și au început efectuarea unor studii pentru a decide ce să construiască pe acel teren. Investitorul a avut o întâlnire inclusiv cu primarul Kereskenyi Gabor pentru a discuta despre planurile lor.

Potrivit surselor PortalSM deocamdată nu s-a luat o hotărâre cu privire la viitorul acestei zone. Având în vedere că se construiesc deja nouă mall-uri în Satu Mare, este puţin probabil ca aici să fie ridicat un nou mall. Investitorii caută unele variante, inclusiv posibilitatea ridicării unei construcţii gen sală polivalentă cu servicii asociate.

Istoricul proiectului

Terenul a fot deţinut de compania RED, care a întocmit proiectul Centrului Comercial Armonia Satu Mare trebuia inaugurat în semestrul IV 2009, după o investiție anunțată de 50 de milioane de euro,  pe un teren în suprafaţă de 163,530 m. Lucrările au început în vara anului 2008 şi s-au oprit în toamna acelui an, după apariţia crizei economice.
Compania RED anunţa la vremea respectivă deschiderea unui hipermarket Carrefour, în suprafaţă totală închiriată de 13.100 mp, precum şi în galeria comercială construită pe o suprafaţă de 20.000 mp, cuprinzând 100 de magazine. Proiectul prevedea o zonă de bricolaj de 10.000 mp şi 1625 locuri de parcare. Complexul mai avea o suprafaţă adiţională de 12,000 mp destinată dezvoltării sale ulterioare.

 

19 comentarii

 1. mae Răspunde

  hai sa mai facem un mol si apoi sintem ok

  • Joe Răspunde

   Mai, du-te-n plm in bozgoria voastra daca nu iti convine!
   Nu pe banii tai vor construi, asa ca tzoki!

   • anticoica Răspunde

    Destinație recomandată ție: Caracal, Strehaia, Dorohoi sau Vaslui. La libera ta alegere. Și în PLT.

    • coica Răspunde

     Tu ai putea aiurit fiind,sa te duci spre budapesta sau mamica ta?

     • anticoica

      Aiurit ești tu și nu înjura pe gratis. Iar de mă-ta care probabil stă pe centură eu n-am pomenit până acum, tu ai început. Așa că fii flexy și bea o amestecată ca de obicei. Apropo, de unde scoți tu că-s ungur? Faptul că-s anti… nu înseamnă asta.

   • Tibi Răspunde

    Din ce bani is vor amortiza investitia?

  • ionica Răspunde

   Mai @mae ii mall nu mol …Mol ii benzinarie…si sintem se scrie suntem …Unde ai absolvit cele 2 clase la Lazuri :))))) ?

 2. joe Răspunde

  Sala polivalenta!!

 3. Mae Răspunde

  Joe esti Prost ?????

 4. Road Runner Răspunde

  Urmează şi celelalte la anu. 🙂

 5. Altu Răspunde

  Din moment ce este investiție privată ce va freacă grija? Dc vor da faliment treaba lor. Acum poate trebuie să merg și eu în Ungaria,nu? Poate mi-ar fi mai bine acolo decât cu fanii PSD.

 6. alex Răspunde

  Fb ca va fii si acolo ceva,nu numai pe careiului…teren privat,face ce vrea…

 7. matroz Răspunde

  Din cand in cand mai citesc pe portal.Nu inteleg in ruptul capului ce rol am mamele in comentarii!!!De le injuram pe ele ???

 8. cârcotaş Răspunde

  Văzând câte mall-uri şi super-, hipermarketuri s-au construit nu înţeleg cum a funcţionat oraşul pe parte comercială înainte de anul 2000.Ce poezie de oraş era…cu magazine la locul lor unde ştiai pe cineva şi îţi punea ceva de-oparte,cu căruţe trase de cai care îţi transportau mobila de pe Careiului sau de la IPL,cu restaurante care aveau toate formaţie şi care erau pline,cu UNIO,IPL,IPSUIC,IFET,Mondiala,Tricotex de unde ieşea puhoi de oameni.Ca un sumum a celor de mai sus era interesul tuturor din judeţ pt. acest oraş.Avea 135 000 de locuitori în ’90.Vă vine să credeţi?Poate se resuscitează prin aceste mall-uri…constat că am îmbătrânit.

 9. M Răspunde

  care e problema PSD-istilor imputiti? va este necunoscut fapctul ca se lucreaza ceva in oras? nu intelegeti cum de orasul a devenit atractiv pt investitori?

  poate nu mai simt cum pute coiul si incep sa vina, poate vad proiecte serioase, poate vad a viziune pe termen lung.

  va este strain stim, doar poate va deranjeaza ca nu mai puteti fura.

 10. Altu Răspunde

  Următorul pas ar trebui să fie autonomia Transilvaniei cu capitala la Cluj. Mai bine cu a doua limbă oficială maghiara decât teleormăneană. M –e PSD

 11. S.M. Răspunde

  În Cluj vei plăti taxă de ”vinitură”,…… deci, altă capitală !!!!!!!

 12. andrei Răspunde

  Baieti ! ….propuneti variante, dati va cu parerea dar nu va certati , ……………uite ! , varianta de sala polivalenta ( multifunctionala ) ar fi benevenita iar municipalitatea daca ar asigura acces cu bicicletele ( piste de bicicleta cu contributia municipalitatii ) ideea ar fi geniala !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Autorul dublei crime era sub control judiciar. A intrat și peste o femeie!

Noi informații în cazul dublei crime de la Satu Mare unde un tată şi fiul său imobilizat la pat au...

Închide