PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskényi, critic la autorități: Ce am făcut 29 de ani? Am depus coroane la această placă!

Prezent astăzi la evenimentul de comemorare a victimelor Revoluției Române ce a avut loc în Piața 25 Ocotmbrie, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a arătat critic la adresa autorităților sătmărene, spunând că timp de 29 de ani nu s-a făcut nimic altceva în afara unor depuneri de coroane la placa de pe Palatul Administrativ. Edilul a mai vorbit, de asemenea, și despre viitorul Monument al Rezistenței Anticomuniste. 

Primarul municipiului Satu Mare a declarat faptul că timp de 29 de ani tot ce s-a făcut pentru a nu-i uita pe eroii Revoluției a fost placa comemorativă de pe Palatul Administrativ. Kereskenyi speră ca peste un an de zile, coroanele să se depună și la Monumentul Rezistenței Anticomuniste.

,,Timp de 29 de ani, tot ce am făcut pentru a nu-i uita pe eroii din Revoluția din 1989 a fost această placă comemorativă. Tocmai de aceea, îmi doresc ca peste un an să depunem coroane de flori și la Monumentul Rezistenței Anticomuniste, monument pe care acești eroi îl merită pe deplin”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Monumentul Rezistenței Anticomuniste va fi amplasat anul viitor în Satu Mare, iar prin realizarea acestuia și dezvelirea lui în 2019, se dorește marcarea celor 30 de ani de la Revoluția din 1989. Monumentul va fi amplasat în Piața 25 Octombrie.

De asemenea, edilul-șef al Sătmarului a ținut să precizeze în discursul său că tinerii de astăzi nu vor reuși să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în decembrie 1989, decât dacă se va schimba felul în care se vorbește despre acest eveniment.

,,Trebuie să-i cinstim pe cei curajoși și inimoși, pe cei care și-au înfrânt teama și au ieșit în stradă și au ținut piept represiunii. Vrem ca tinerii să țină minte decembrie 1989? Atunci e nevoie nu doar de coroane la morminte, sobor de preoți și discursuri, ci să o facem prin fapte”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Discursul complet al primarului municipiului Satu Mare:

La final, Primăria Satu Mare a depus o coroană de flori la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ.