Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Kereskényi, critic la autorități: Ce am făcut 29 de ani? Am depus coroane la această placă!

Prezent astăzi la evenimentul de comemorare a victimelor Revoluției Române ce a avut loc în Piața 25 Ocotmbrie, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a arătat critic la adresa autorităților sătmărene, spunând că timp de 29 de ani nu s-a făcut nimic altceva în afara unor depuneri de coroane la placa de pe Palatul Administrativ. Edilul a mai vorbit, de asemenea, și despre viitorul Monument al Rezistenței Anticomuniste. 

Primarul municipiului Satu Mare a declarat faptul că timp de 29 de ani tot ce s-a făcut pentru a nu-i uita pe eroii Revoluției a fost placa comemorativă de pe Palatul Administrativ. Kereskenyi speră ca peste un an de zile, coroanele să se depună și la Monumentul Rezistenței Anticomuniste.

,,Timp de 29 de ani, tot ce am făcut pentru a nu-i uita pe eroii din Revoluția din 1989 a fost această placă comemorativă. Tocmai de aceea, îmi doresc ca peste un an să depunem coroane de flori și la Monumentul Rezistenței Anticomuniste, monument pe care acești eroi îl merită pe deplin”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Monumentul Rezistenței Anticomuniste va fi amplasat anul viitor în Satu Mare, iar prin realizarea acestuia și dezvelirea lui în 2019, se dorește marcarea celor 30 de ani de la Revoluția din 1989. Monumentul va fi amplasat în Piața 25 Octombrie.

De asemenea, edilul-șef al Sătmarului a ținut să precizeze în discursul său că tinerii de astăzi nu vor reuși să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în decembrie 1989, decât dacă se va schimba felul în care se vorbește despre acest eveniment.

,,Trebuie să-i cinstim pe cei curajoși și inimoși, pe cei care și-au înfrânt teama și au ieșit în stradă și au ținut piept represiunii. Vrem ca tinerii să țină minte decembrie 1989? Atunci e nevoie nu doar de coroane la morminte, sobor de preoți și discursuri, ci să o facem prin fapte”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Discursul complet al primarului municipiului Satu Mare:

La final, Primăria Satu Mare a depus o coroană de flori la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ.

 

10 comentarii

  1. Pop Dylan Răspunde

    E foarte adevarat ce spune,insa de castigat au castigat doar unii…Cei multi,care atunci o duceau prost,acum o duc si mai prost ! Cei care ”au reusit” sunt tocmai cei pe care am vrut sa-i ”abolim”,si care au pus mana pe tot iar acum sunt cei mai vocali in a ”condamna” comunismul !!Din sclavi ai sistemului comunist am ajuns sclavii fostelor slugi comuniste !!Pe vremea aia,sistemul te mai tolera daca ”intamplator” iti completai lipsurile cu un sac de porumb de pe tarla,cu un sac de mere dintr-o livada de stat,cu o usa de aragaz de la fabrica de aragaze,cu o masina de facut carnati,cu o draperie din lemn sau cu una alta de pe unde munceai !!Acum astia ar fi in stare sa te impuste daca de exemplu te-ar prinde cu un salam sau o fleica de la vreo ”fabrica” de profil !!Iar bani iti dau exact atat cat sa-ti platesti cheltuielile de bloc,sa-ti cumperi strictul alimentar necesar si din cand in cand cate-o bere !!Foarte putini se pot lauda ca de 29 de ani incoace o duc bine,ca au tot ce le trebuie,ca-si fac concedii mai ceva ca alea 18 zile prin sindicat sau utc,ca au bani de nu stiu ce sa faca cu ei…Toate ca toate,dar cea mai mare problema e ca de 29 de ani incoace ne conduc cei mai incompetenti indivizi pe care societatea romaneasca a putut sa-i dea,care n-au avut alt tel decat sa devina ce altii bogatasi din occident n-au reusit in trei patru generatii:milionari !!Sau mai bine zis: hoti fara scrupule ,de-a ajuns biata romanie dintr-un ”cal pursange”, martoaga europei !!

    • Norick Răspunde

      Ti se pare corect o societate, unde toata lumea fura ca in codru ce-i in mana??? Nu cred, ca este normal. ?
      Si nu uita ca in 29 de ani am devenit mai pretentiosi. Granitele sunt deshise, iar noi copiem pe cei de la ‘west’. Si noua ne trebe de toate, casa, masina, excursii, televizoare, telefoane etc. etc. Doar cu banii avem probleme, fiindca noi nu avem salariile din vest… ? Si in paranteza nici nu suntem inca mental la nivelul lor.. ?
      Peace!

  2. Cetatean Răspunde

    Există un monument al rezistenței anticomuniste în parcul de pe b-dul Lucaciu, ce-i drept e uitat chiar și de cei care l-au ridicat!

  3. Altu Răspunde

    Ungur,ungur dar față de marea româncă Toncila are zece clase peste . Decât să mă reprezinte o româncă ca Dancila mai bine un ungur ca Gabor. A, să nu uit m..e PSD

  4. P.p.B. Răspunde

    Are dreptate primarul.
    De ani de zile vin la comemorare Tov. care nu au nimic cu ‘revoluția’ doar au rămas in pozitie sau au revenit după un timp
    Nici prin ricoseu nu au legătură cu revoluția, folosesc cuvinte mari de duioșie sau alti aproape nici nu au fost nascuti dar acuma sant in pozitie moștenite de la PARINTI si multe altele PĂCAT DE CE-I MORTI !
    parca ne-am întors in timp .

  5. pacat! Răspunde

    daca nu era revolutia si nu mureau saracii copii cei care se perinda de atatia ani prin fata placutei nu ajungeau la averea si functiile actuale in vecii vecilor.are dreptate Gabor despre responsabilitatea noastra,a celor care am trait acele clipe, ca tanara generatie sa inteleaga determinarea si eroismul celor care au iesit pe stazi in timpul revolutiei romane,bravo lui pentru un asemenea discurs! ce pacat ca revolutia a fost deturnata,confiscata si in final dupa atatia ani total compromisa de niste scursuri,niste oportunisti care in dorinta de putere au calcat si calca in continuare in picioare aceasta tara! amintire eterna eroilor patriei!

  6. Nimeni Răspunde

    N-am avut conducatori buni, cu asta si eu sunt de acord, iar acest lucru ne-a costat enorm, pe unii chiar viata. Problema mare aici este, nu vreau sa-i analizez acum pe Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu sau Iohannis, e suficient doar numele spus pentru a sti ceea ce-au facut. Pe care dintre ei i-a interesat bunastarea cetateanului, progresul economic al societatii sau folosirea in folosul societatii a resurselor naturale? Unii erau aroganti, altii toleranti cu jaful pe fata, la altii le umblau pe masa deciziilor ambasadorii ca soarecii. Daca vom reusi sa alegem oameni de calitate s-ar putea sa nu ne mearga rau, altfel valul vietii te ia oricum si te duce acolo unde te duce, ca si acum.

    • c-block Răspunde

      Ocazia am avut-o în 89-90 ca să demonstrăm lumii că într-adevăr ne merităm locul la masa lumii civilizate. Deocamdată avem o democrație specială, aparte, manelisto-jmekeră. Dar potențialul țării este enorm, știu asta și bruxellezii. De aia ne țin din scurt, lor le place doar cum le convine lor. Democrația banului.
      Politicienii noștri sunt toți, dar absolut toți oportuniști. Să-ți dau un exemplu. În 18.12.1989 ulterior marele prezident al CDR/PNȚCD Emil Constantinescu (ăla învins de sistem) conducea ședința PCR OB 2 (Organizație de Bază pentru necunoscători) de la Universitatea București privind huliganii și agenturili de la Timișoara. Așa că ce mai vrem? De ceilalți nici nu mai vorbesc, e prea lungă lista păcatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.