PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskényi: ,,La licitația pentru al treilea pod s-au prezentat firme serioase”. În iunie ar putea începe lucrările

Mai multe firme s-au prezentat deja la licitația pentru realizarea celui de-al treilea pod, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, în cadrul unei emisiuni la postul Informația TV. Edilul-șef al Sătmarului a precizat că termenul de depunere al ofertelor este 19 ianuarie 2019.

”Pot să vă spun că s-au prezentat la licitația pentru al treilea pod firme foarte serioase, fapt care ne bucură. Termenul de depunere al ofertelor este 19 ianuarie 2019. Mai avem de făcut câteva exproprieri de terenuri, dar este o procedură simplă, care nu crează probleme. De asemenea, s-a reușit relocarea unei magistrale de curent, lucrările costând două milioane de lei. Dacă totul merge bine și nu se va contesta licitația, atunci vom avea un contract de execuție la începutul lunii iunie și se vor putea începe lucrările”, a declarat Kereskenyi Gabor la ITV.

Reaminitm că licitația pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș a fost publicată la finalul lunii noiembrie.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.