Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Kereskényi: ,,La licitația pentru al treilea pod s-au prezentat firme serioase”. În iunie ar putea începe lucrările

Mai multe firme s-au prezentat deja la licitația pentru realizarea celui de-al treilea pod, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, în cadrul unei emisiuni la postul Informația TV. Edilul-șef al Sătmarului a precizat că termenul de depunere al ofertelor este 19 ianuarie 2019.

”Pot să vă spun că s-au prezentat la licitația pentru al treilea pod firme foarte serioase, fapt care ne bucură. Termenul de depunere al ofertelor este 19 ianuarie 2019. Mai avem de făcut câteva exproprieri de terenuri, dar este o procedură simplă, care nu crează probleme. De asemenea, s-a reușit relocarea unei magistrale de curent, lucrările costând două milioane de lei. Dacă totul merge bine și nu se va contesta licitația, atunci vom avea un contract de execuție la începutul lunii iunie și se vor putea începe lucrările”, a declarat Kereskenyi Gabor la ITV.

Reaminitm că licitația pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș a fost publicată la finalul lunii noiembrie.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

21 comentarii

  1. altu fara bmw Răspunde

    Deci vor fi și contenstații serioase că-s bani frateee!!! Să ridice mâna cel care a auzit de una bucată licitație necontestată în ultimii ani! Nu prea, așa-i.

  2. matroz Răspunde

    Domn primar….Daca termenul de depunere al ofertelor este 19 ianuarie,de unde stiti cine vine la ofertare cu o luna inainte?Si ca mai sunt si seriosi!Primare,primare,minti ,minti si o multime de fraieri te mai si cred!Doar cu o luna in urma se lansa procedura de achizitie!!!!Pune mana pe carte sau asculta-ti consilierul securist!Sau a castigat deja Tarr beton….

    • Baba Novac Răspunde

      Se vede ca esti un postac fara vreo pregatire profesionala 🙂 Daca ai sti cum functioneaza SEAP-ul (Sistemul Electronic de Acizitii Publice) ai sti ca firmele interesate pot cere anumite clarificari si informari in legatura cu caietul de sarcini si fisa de date a achizitiei INAINTE DE TERMENUL DE DEPUNERE A OFERTEI!!! Pacat pt tine, te discreditezi singur 😉 la un moment dat am crezut ca esti un sovin inteligent, dar acum imi dau seama ca esti pesedist si/sau analfabet functional

      • matroz Răspunde

        @Baba Novac:cererile de clarificari nu inseamna automat si depunerea ofertei si mai ales participarea!SEAP-a devenit intre timp de cand n-ai mai deschis cartea SICAP…Dar spune-i atotcunoscatorului satmarean ceva,ca te face sovin.Atata stie atata boscorodeste !Fara emoji ,ca intre timp s-a inventat scrisul !

  3. Dreptate Răspunde

    Asa cred si eu ca vörös roka de Tar castiga.
    Asta -e.
    Ati votat un primar de primar.
    Macar o sa avem un pod, ca pana acuma zero.
    Deci spor la treaba!

  4. matroz Răspunde

    Licitație pentru execuția celui de-al treilea pod. Anunțul primarului
    29 noiembrie 2018, 10:3011 comentarii

    Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat în această dimineață că a fost publicată licitația pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș.

    Edilul-șef al Sătmarului a declarat că al treilea pod este o investiție extrem de importantă pentru toți locuitorii Sătmarului și, pentru prima dată după 2016, au fost făcuți primii pași concreți în vederea realizării acestui proiect.

    ,,Am demarat și am și finalizat lucrările de expropriere pe tronsonul amplasamentului. S-a finalizat proiectul tehnic și iată că am ajuns la o fază foarte importantă, să demarăm procedura de achiziție pentru execuția podului”, a declarat Kereskenyi Gabor.

    Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

    Reamintim faptul că primarul municipiului, Kereskényi Gábor, a semnat contractul de finanțare pentru cel mai așteptat obiectiv de investiție al Primăriei Municipiului Satu Mare în 13 decembrie 2017.

  5. sebi Răspunde

    despre ce vorbim , că ]ntr-un alt articol deja avem 4 poduri care cică le-o făcut infractorul suprem dracnea .

  6. Romi Răspunde

    Pentru Matroz.Există un caiet de sarcini pentru orice licitație și care îl primesc firmele care doresc să participe…..În concluzie nu trebuie să fii Nostradamus

    • y Răspunde

      Da @Romi dar asta nu înseamnă că hopa și sar imediat cei care au cumpărat caietul de sarcini cu oferta. Să vedem după ce se deschid ofertele depuse.

    • matroz Răspunde

      @Romi:refuz sa cred ca o firma serioasa la valoarea aceasta si -a formulat deja o oferta!Si au depus-o ,parca asa spune primarul!Sau a se prezenta o fi insemnand sa treaca prin fata primariei!!Ma bucur daca este asa!Semnalam-pana la urma-doar spusele primarului care seamana a minciuna,necunoastre sau dezinformare!

      • Norick Răspunde

        Bine ca primarul tau nu a fost mincinos. Hai mai lasa cu prostiile tale ieftine , ca nu-s la moda deja (is expirate de muluult).. Oricat te freci si injuri , ca tot primarul ungur o sa-ti rezolve un pod peste Somes. Cu Tarr , sau fara nu cred ca le intereseaza pe cineva. Doar sa-ncepe o data lucrarea. Punct. 😉

        • y Răspunde

          @Norick, mindig elfelejted hogy Coicának szabad hazudni, mi maximum levegőt vehetűnk. Azt is csak néha. Meg dolgozhatunk hogy helyrehozzuk mások baromságát. De kell még legalább 3 polgármesteri mandátum míg azon a hídon menni fogunk.

          • Norick

            @y : persze, hogy tudom . Se rezolvă totul cu un :” mai rău să nu fie !” 😉

        • matroz Răspunde

          @norik:nu stiam ca am restrictie la pareri!Dar daca ziceti voi ungurii…Nu te oblig sa citesti ce postez-nici nu prea intelegi ,de altfel! Iar o dati pe limba cailor?Ti-am raspuns din politete!Ma intereseaza parerilor celor doi unguri cat negru sub unghie!

          • Norick

            @matroz : dacă este așa cum spui , atunci sigur te interesează tare de tot – deci este negru după presupunerea mea …))
            Nu ai tu restricție nici din partea mea și nici din partea Site-ului pentru comentarii – nu știu de unde pomenești așa ceva. Evident și pe mine mă interesează orice părere , inclusiv a ta – eu sunt realist și cu ambele picioare pe pământ si mai ales cu ochi / urechi deschisi . Dar din păcate nu ai o perspectivă de colaborare inteligentă. Ai băgat un CD în player și tot aceeași piesă asculți. (sau casetă , dacă mai bine îți place) . Nu mă deranjează – să nu mă-nțelegi greșit – doar spun părerea mea personală … 😉

            Peace ! 😉

    • Rodica Răspunde

      Tot firme ….serioase au reparat si podurile existente ! Care sunt criteriile de seriozitate ? Dupa nume , dupa infatisare , dupa ce …..? Si tot cu seriozitate au fost verificate aceste firme ? Plus ca ofertarea nu s-a terminat inca ! Ai vrut tu sa fii Nostradamus , da nu ti-a iesit nici macar baba Vanga …….

  7. alex Răspunde

    Sa fiti pozitivi,nu cautati numai rautate…..asa ati scris despre centura de ocolire,si proiectul a inceput….rabdare oameni buni,si va fii rezultat pozitiv,ati uitat de birocratie romana?Coica ce a facut timp de 4 ani?

  8. sebi Răspunde

    infractorul flaușat care fuge de justiție o să ne facă poduri grup de o să ne rătăcim în sătmar și o să trebuiască să ne orienteze aurelia, govor și alți trepăduși .

  9. a Răspunde

    Tarr nu va fi principalul csstigator. Motivul? Nu are potenta financiara. El va fi subcontractor. Sau intra Tehnicul? Nu stiu cu cine lucreaza italienii la centura..
    In niciun caz nu se incep lucrarile in 2019. Conteststie sigur va fi. Un termen optimist este celebrul 20 20. Realist e de black jack 20 21.
    Aia care isi dau cu parerea pe aici sa mai studieze…
    Finalizare 20… 25,26?

    • y Răspunde

      Ești foarte optimist, eu cred că trebuie vreo 10. Lucrarea este incomparabil mai mare și mai complicată decât la Carei. Vezi ce s-a întâmplat și acolo. Nu uita că vin alegeri prezidențiale la anul după care cele generale și se dă totul peste cap ca de obicei la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.