PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

După scandaluri şi promisiuni, Biblioteca Judeţeană plăteşte o chirie de “doar” 10.000 de euro/lună

Problema chiriei plătită de Biblioteca Judeţeană a fost ridicată şi în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean, însă aceata este departe de a-şi găsi o soluţie. De-a lungul timpului au fost multe scandaluri şi promisiuni, dar chiria tot nu a scăzut sub 10.000 de euro/lună.

“Se împlineşte un an de când am pus problema legată de costurile ridicate privind chiria de la Biblioteca Judeţeană. Prin august mi-aţi promis că o să-mi daţi un răspuns, a trecut vara, au trecut şi sărbătorile. Dacă se împlineşte un an, vreau să vă reaminteasc. Se împlineşte un an şi 144.000 de euro plătiţi pentru chiria de la Biclioteca Judeţeană. Suntem în al treilea an de mandat, trebuie cumva să rezolvăm această problemă. Sunt atâtea imbile în Satu Mare care ar putea fi cumpărate pentru bibliotecă. Să nu mai aruncăm 12.000 de euro/lună pentru chirie. Din punctul meu de vedere, este exagerat”, a spus Cozma.

Preşedintele CJ, Pataki Csaba, i-a spus că anul trecut s-a renegociat chiria de la 11.500 la 10.000 de euro/lună.

Totodată, se poartă tratative pentru relocarea bibliotecii, dar până când nu ştie bugetul judeţului pe acest an nu vrea să facă nicio declaraţie.