Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

După scandaluri şi promisiuni, Biblioteca Judeţeană plăteşte o chirie de “doar” 10.000 de euro/lună

Problema chiriei plătită de Biblioteca Judeţeană a fost ridicată şi în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean, însă aceata este departe de a-şi găsi o soluţie. De-a lungul timpului au fost multe scandaluri şi promisiuni, dar chiria tot nu a scăzut sub 10.000 de euro/lună.

“Se împlineşte un an de când am pus problema legată de costurile ridicate privind chiria de la Biblioteca Judeţeană. Prin august mi-aţi promis că o să-mi daţi un răspuns, a trecut vara, au trecut şi sărbătorile. Dacă se împlineşte un an, vreau să vă reaminteasc. Se împlineşte un an şi 144.000 de euro plătiţi pentru chiria de la Biclioteca Judeţeană. Suntem în al treilea an de mandat, trebuie cumva să rezolvăm această problemă. Sunt atâtea imbile în Satu Mare care ar putea fi cumpărate pentru bibliotecă. Să nu mai aruncăm 12.000 de euro/lună pentru chirie. Din punctul meu de vedere, este exagerat”, a spus Cozma.

Preşedintele CJ, Pataki Csaba, i-a spus că anul trecut s-a renegociat chiria de la 11.500 la 10.000 de euro/lună.

Totodată, se poartă tratative pentru relocarea bibliotecii, dar până când nu ştie bugetul judeţului pe acest an nu vrea să facă nicio declaraţie.

4 comentarii

  1. Stefan Răspunde

    Eu as fi mai degraba curios cine primeste acei 10.000 de euro pe luna?Cine-i stapânul?

  2. Driver Răspunde

    Da, ai dreptate
    Cine e proprietarul ?

  3. Rodica Răspunde

    Parca se lua in calcul relocarea bibliotecii anul trecut , sau daca nu , macar reducerea semnificativa a chiriei !? Ce sa zic , foarte buni negociatorii , daca ati reusit sa scadeti la ….doar 10000 de euro chiria ! Cam asa bifati voi in agenda…. realizarile ! Din cate am cunostinta , chiria o incaseaza Federalcoop-ul , mai exact cineva de la demult… inexistentul federalcoop , care are prin tot judetul …..capuse date in chirie ! Oare unde ajung efectiv acesti bani , din moment ce n-are nici un obiect de activitate acest federalcoop , cine e proprietarul de drept al acestui patrimoniu si cui sau cum da …socoteala pentru inactivitatea sa ? Pe toate fostele spatii incaseaza bani frumosi din chirii , bani care nu se duc nici catre investitii , nici catre reamenajari si modernizari ale spatiilor , nici catre intretinerea lor , aceste lucruri fiind strict sarcina chiriasilor ! Ar fi interesant de vazut cand si cum a fost verificata aceasta …..unitate si de catre cine . Ar mai fi si alte intrebari , dar cui sa le adresam ? Sau , pe cine intereseaza ? Daca cumva gresesc , sa fiu contrazisa , dar tare mi-e teama ca am dreptate !Are cineva curajul sa iasa si sa spuna care este adevarul cu acest ….mamut federalcoop ?

  4. KKTHHU Răspunde

    Cladirile vechi din centru sunt 98% in mana proprietarilor particulari sau mostenitorilor acestea .
    Nu va convine chiria de 10000 euro construiti o cladire si mutati biblioteca acolo …..atat de simplu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.