PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Penitenciarul Satu Mare, supraaglomerat. Deţinut ţinut în cameră neîncălzită, fără saltea!

Penitenciarul Bucuresti-Jilava si-a deschis portile, luni 27 Iunie 2016, reprezentantilor media, in “Ziua portilor deschise”, pentru un tur al facilitatilor si conditiilor de care dispun cei inchisi aici. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Penitenciarul Satu Mare este supraaglomerat. Un deţinut proaspăt încarcerat este ţinut de două zile într-o încăpere neîncălzită şi pe un suport de pat din metal fără saltea.

Sătmăreanul, în vârstă de 22 de ani, a fost încarcerat în data de 3 ianuarie şi depus iniţial în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, având o condamnare de un an de închisoare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

După perioada de carantină de 21 de zile a fost transferat iar de atunci este ţinut într-o încăpere în care nu există nici saltea pe care să doarmă.

“L-au ţinut la carantină 21 de zile, aşa zice legea, după care l-au mutat în puşcărie, la izolator, o cameră cu două paturi, cu toaleta la cap, fără geamuri, fără saltea, pentru că nu au locuri. Nu au locuri să îl ducă în cameră normală, aşa au zis. El nu a omorât pe nimeni! E frig în cameră. O să-l caut şi pe avocat să văd ce pot să fac. A zis că nici saltea nu are, doarme pe fierul de la pat”, a declarat mama acestuia, pentru PortalSM.