PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputatul PNL Romeo Nicoară a depus amendamente de 20 milioane lei pentru Satu Mare. Toate au fost respinse

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această dimineață, sâmbătă, 16 februarie, la sediul Organizației Județene a Partidului Național Liberal, deputatul PNL Romeo Nicoară a vorbit despre adoptarea legii bugetului de stat pentru anul 2019, buget pe care îl consideră nerealist. Deputatul a subliniat faptul că a depus mai multe amendamente care însă nu au fost luate în considerare, iar amendamentele pentru Satu Mare, de 20 de milioane de lei, au fost respinse.

Romeo Nicoară a declarat că bugetul pe 2019 este unul nerealist și va duce România către decuplarea de la Europa. Deputatul spune că bugetul a fost făcut pe indicatori nerealiști, iar creșterea economică va fi mai mică decât prevede Guvernul, iar acest lucru se va vedea cel mai bine la finalul acestui an.

De asemenea, Nicoară a ținut să atragă atenția asupra faptului că amendamentele depuse de PNL, pentru construcția autostrăzilor Transilvania și Unirii au fost respinse, iar propunerea de creștere a pensiilor a fost amânată până pe 1 septembrie. Mai mult, spune deputatul, liberalii au propus alocare 5% din PIB pentru educație și au cerut bani pentru trei spitale regionale, însă Guvernul a spus ,,pas”.

Mai mult decât atât, spune deputatul PNL, cei de la PSD au încercat, printr-o manevră de procedură, să blocheze și majorarea alocațiilor pentru copii. Totodată, subliniază Romeo Nicoară, Guvernul a alocat 85 de milioane de euro pentru partide, de la 35 de milioane cât a fost anul trecut.

Deputatul Romeo Nicoară a mai precizat că a depus amendamente de 20 de milioane de lei pentru județul Satu Mare, pentru finanțarea parcului balnear de la Beltiug, modernizarea gării din municipiul Satu Mare și scoaterea din insolvență a comunei Călinești-Oaș (singura comună din țară aflată în insolvență), amendamente ce au fost de asemenea respinse.

 

Amendamentele depuse de către PNL, susținute de către deputatul Romeo Nicoară:

ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ

SĂNĂTATE

EDUCAȚIE

Propunem majorarea finanțării cheltuielilor pentru Educația Națională, de la 2,8% din PIB în anul 2017 și cca. 3% din PIB în 2018, la 5% din PIB pentru anul 2019 și la 6% din PIB în anul 2020. Propunem alocarea a 1% din PIB pentru activitățile de cercetare-dezvoltare și inovare.

Solicităm finanțarea prioritară a următoarelor programe naționale:

Pe lângă aceste programe naționale susținem:

PENSII

În anul 2019, Bugetul asigurărilor sociale are programat un excedent de 1,7 miliarde de lei. Pentru a evita deturnare utilizări în alte scopuri a acestui excedent, vom propune:

ALOCAȚIA DE STAT PENTRU COPII

DIMINUAREA SUBVENȚIILOR PENTRU PARTIDELE POLITICE