PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Elev sătmărean către Ministrul Educației: Mi-ați furat o săptămână de fericire și libertate!

Un elev din Satu Mare a reacționat în urma anunțului făcut marți de Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în care a precizat că elevii claselor a VII – a vor susţine Simularea Evaluării Naţionale în perioada 11 – 13 martie 2019, adică în mai puţin de o lună, și că vacanța intersemestrială va dispărea.

Elevul de clasa a VII-a din municipiul Satu Mare a scris o scrisoare adresată Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, în care a mărturisit că aceste schimbări sunt stresante pentru copii. Ulterior, scrioarea a fost postată pe Facebook, unde acesta a primit numai cuvinte de laudă și apreciere.

În speranța că scrisoarea va ajunge acolo unde este adresată, redăm și noi ideile scrise de elevul sătmărean:

„Stimată Doamnă Ministru,

Mă numesc Erhard, sunt elev în clasa a VII – a în Satu Mare. Am aflat că ați modificat din nou structura anului școlar 2019-2020. Pentru mine și colegii mei este stresant că tot modificați treburile și nu vă gândiți la noi copiii care umblăm la școală.

Cel mai mult mă deranjează că ați scurtat vacanța de vară fără ca să întrebații elevii și părinții acestora dacă sunt de acord. Eu simt că mi-ați furat o săptămână de fericire și libertate. În acest moment eu simt că ați făcut o mare nedreptate tuturor copiilor care merg la școală.

Eu sper că scrisoarea mea va ajunge la dumneavoastră și nu veți mai schimba structura anului școlar.

Cu respect,

Erhard Enciu

20.02.2019

Satu Mare”