PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Semnal de alarmă tras la Tribunal. Violență extremă în creștere la Satu Mare

Judecătorul Remus Nemeș, șeful Secției Penale a Tribunalului Satu Mare a declarat că numărul cauzelor de violență extremă și de omor a crescut considerabil, ceea ce este îngrijorător și nespecific Sătmarului.

Șeful Secției Penale a atras atenția asupra unui fenomen îngrijorător, menționând că au fost înregistrate tot mai multe cazuri de omor prin modalități de cruzime la nivelul județului Satu Mare. Judecătorul a declarat că acest fenomen este cu atât mai îngrijorător cu cât nu era deloc specific județului o astfel de activitate prin violență extremă.

“Îngrijorător este faptul că a crescut numărul cauzelor de violenţă extremă, numărul cauzele de omor, şi nu în oricare dintre forme, toate sunt cele mai grave, având în vedere că vizează suprimarea vieţii, valoarea fundamentală apărată de Constituţia României, însă faptul că acele cauze de omor s-au petrecut cu violenţă extremă, a două sau mai multe persoane prin modalităţi de cruzimi sau prin complicităţi sau participaţie multiple. Este îngrijorător pentru noi, este îngrijorător pentru comunitate pentru că nu era specific potenţialului crimogen al judeţului Satu Mare o astfel de reactivitate prin violenţă extremă. Să sperăm că nu va fi cazul să fie o repetabilitate şi în anul care vine”, a spus Remus Nemeş.

De asemenea, Remus Nemeș spune că un alt fenomen îngrijorător este cel legat de droguri. Acesta a declarat că în acest sens au fost luate măsuri drastice, vizații fiind atât consumatorii cât mai ales traficanții.