PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Copii traumatizați după vizita la Spitalul Județean. Mărturii șocante ale mamelor

Continuă valul de reacții negative la adresa Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. În urma materialului publicat la începutul acestei săptămâni de Portal SM, în cadrul căruia mai multe mămici și-au exprimat experiențele negative pe care le-au avut la Secția de Pediatrie, alte mame din Satu Mare au continuat să aducă acuzații grave la adresa acestei secții.

Mai multe mămici spun că micuții lor au rămas traumatizați din cauza unor medici și asistente, declarând că cei mici au ajuns să plângă în hohote la văzul unor simple halate albe.

,,Copilul meu, la 4 ani, e atât de traumatizat din cauza unor medici și asistente. Când intrăm într-o clădire nouă unde nu am mai fost crede că suntem la medic și începe să plângă. Am avut și noi neplăcerea de asistente care nu știau să pună o branulă”.

,,Al meu într-o perioadă după externare dacă vedea halat alb era gata tot. Mi-a confirmat pediatra că s-ar putea să fi suferit un șoc. Era mic, un an avea, și i-au spart vena de două ori în patru zile”.

Alte sătmărence insistă pe faptul că Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a ajuns să fie populată de cadre medicale ce nu își respectă meseria și care vorbesc batjocoritor la adresa pacienților.

,,Foarte urât vorbesc asistentele. Se cred doamne, dar noi mămicile nu suntem doamne? Și dacă nu sunt asistentă ce, sunt un jeg? Așa vorbesc cu noi de parcă am fi analfabete”.

,,La UPU, o doctoriță care nu știa că vorbesc și limba maghiară, a făcut greșeala să vorbească cu asistentele în maghiară. O pune pe asistentă să îmi dea un termometru de pe vremea lui Ceaușescu și îmi spune bagă-l în c**. De atunci nu am mai pus piciorul acolo”.

,,Foarte urât vorbesc și se comportă! Mai ales șefa Secției de Pediatrie, urlă la toată lumea iar dacă nu-i convine ceva sau de cineva le trimite pe mămici la dracu. Jalnic și rușinos comportamentul cadrelor medicale”.

,,La UPU, unui pacient de 45 de ani, infirmiera i-a făcut EKG-ul! Fără gel, nici nu știa unde să pună ventuzele. Când am întrebat de ce nu se implică asistenta atât mi-a fost, am mai stat cinci ore la rând. Cu bilet de trimitere, fără explicații, ne-au trimis la privat”.