PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Dacian Cioloș, în mijlocul sătmărenilor. Candidații Alianței 2020 USR-PLUS, acțiune în centrul Sătmarului

O parte dintre candidații Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, în frunte cu Dacian Cioloș, au ajuns în această după-amiază la Satu Mare, unde au participat la o întâlnire cu membrii și simpatizanții Alianței.

În această după-amiază, duminică, 24 martie, la ora 15.00, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Vlad Botoș și Dan Clinci, candidați ai Alianței 2020 USR PLUS de pe lista comună, au participat la o acțiune de strângere de semnături în Pasajul Pietonal ,,Corneliu Coposu” din municipiul Satu Mare.

“Continuăm campania, pentru că este o ocazie pentru a interacționa cu oamenii. Noi chiar le-am adunat, aceste aproape 500.000 de semnături, am stat de vorbă cu oamenii. Satu Mare e o zonă foarte dinamică, și pentru USR și pentru PLUS și am venit să îi susținem pe colegii noștri. (…) Alegătorii își doresc în primul rând o schimbare. Vor să le spună celor de la PSD și ALDE că timpul lor a trecut și că e nevoie de o alternativă politică. Obiectivul nostru este să ajungem în 2020, și mai repede dacă se poate, să oferim o majoritate politică nouă în parlament și un Guvern” a spus Dacian Cioloș

Pe lângă acțiunea de strângere de semnături, candidații Alianței 2020 USR PLUS i-au invitat pe sătmăreni la o discuție liberă despre alegerile din 26 mai și despre viitorul României.

Cioloş speră ca după alegerile europarlamentare Alianţa 2020 să devină a treia forţă politică din România şi principala voce din opoziţie.

El a precizat că Alianţa are materiale informative şi în limba maghiară pentru a-i convinge pe etnicii maghiari să îi susţină.