PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. „Satu Mare te așteaptă acasă” a ajuns și la Londra. Oferte de joburi pentru sătmărenii din diaspora

„Satu Mare te așteaptă acasă” a ajuns și la Londra. Proiectul se adresează cetățenilor români din diasporă, plecați din Satu Mare, în întâmpinarea cărora autoritățile sătmărene vin cu oferte concrete de joburi din partea angajatorilor din județ.

Evenimentul organizat vineri, 5 aprilie, de către Consiliul Județean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, în parteneriat cu Ambasada României la Londra, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, a reprezentat oportunitatea ideală de a oferi informații punctuale despre evoluția dezvoltării județului Satu Mare, iar publicul evenimentului a redescoperit județul Satu Mare ca fiind unul atractiv, cu locuri de muncă pentru specialiști, cu multiple activități pentru petrecerea timpului liber, un loc potrivit pentru întemeierea unei familii.

Proiectul <haiacasa.sm>, dezvoltat în comun de Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, a fost prezentat auditoriului de către administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs. Pe această platformă de joburi, dedicată sătmărenilor, în prezent sunt înregistrate zeci de companii sătmărene care își prezintă oferta de locuri de muncă, iar informațiile sunt actualizate continuu.

Robert Marin, consul al ambasadei, a expus şi a detaliat evoluţiile temei Brexit, reiterând preocuparea şi grija ambasadei pentru statutul cetăţenilor români din Marea Britanie.

În încheierea evenimentului, participanții au fost poftiți la o gustare tradițională cu palincă din Oaș și vin de la ”Dobra Wine”, partea artistică fiind asigurată de reprezentanți ai Școlii de Arte Satu Mare.