Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. „Satu Mare te așteaptă acasă” a ajuns și la Londra. Oferte de joburi pentru sătmărenii din diaspora

„Satu Mare te așteaptă acasă” a ajuns și la Londra. Proiectul se adresează cetățenilor români din diasporă, plecați din Satu Mare, în întâmpinarea cărora autoritățile sătmărene vin cu oferte concrete de joburi din partea angajatorilor din județ.

Evenimentul organizat vineri, 5 aprilie, de către Consiliul Județean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, în parteneriat cu Ambasada României la Londra, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, a reprezentat oportunitatea ideală de a oferi informații punctuale despre evoluția dezvoltării județului Satu Mare, iar publicul evenimentului a redescoperit județul Satu Mare ca fiind unul atractiv, cu locuri de muncă pentru specialiști, cu multiple activități pentru petrecerea timpului liber, un loc potrivit pentru întemeierea unei familii.

Proiectul <haiacasa.sm>, dezvoltat în comun de Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, a fost prezentat auditoriului de către administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs. Pe această platformă de joburi, dedicată sătmărenilor, în prezent sunt înregistrate zeci de companii sătmărene care își prezintă oferta de locuri de muncă, iar informațiile sunt actualizate continuu.

Robert Marin, consul al ambasadei, a expus şi a detaliat evoluţiile temei Brexit, reiterând preocuparea şi grija ambasadei pentru statutul cetăţenilor români din Marea Britanie.

În încheierea evenimentului, participanții au fost poftiți la o gustare tradițională cu palincă din Oaș și vin de la ”Dobra Wine”, partea artistică fiind asigurată de reprezentanți ai Școlii de Arte Satu Mare.

 

 

6 comentarii

  1. gheorghe Răspunde

    Momentan sun in Franta si am vazut cum trec batalioanele de romani incolonati cu tricolorul in mana dreapta si cu mana stanga la prohab.Ei vin din Anglia si se indreapta in mars fortat spre satmar ca sa prinda locurile de munca bine platite si unde se castiga o gramada de bani incat sa-ti permiti sa traiesti in lux si chiar sa-ti platesti facturile si toate darile la statul roman.In sfarsit o actiune care se face pentru acesti sarmani batuti de soarta care au mers sa slujesca la engleji pentrun un amarat de salar de 2000…3500 de lire,cand ei ar fi putut sa munceasca in satmarul nostru cel atragator unde umbla cainii cu colaci in coada si unde sunt locuri de munca mai bine platite[ai posibilitatea sa castigi la patron intre 250 si 450 de euro].Veorica si ministrul de finante ii asteapta cu bratele deschise sa vina si eventual sa-i invete meserie pe lenesii de romani care nu vor sa munceasca in tara pe salariul acesta frumos.
    Va doresc sa aveti o zi minunata si sa cititi acest comentariu ca pe un pamflet.

  2. V. Petre Răspunde

    Acest demers face parte din capitolul : excursie ipocrita pe bani publici !
    Pai cum sa mergi tu ,, consiliu județean “ sa atragi muncitorii romani din Anglia , ca sa le promiți CE ?? Poate un luc in administrația bugetofaga si ineficienta pe care o patronați ?
    De ce si la ce sa vina oamenii care câștiga între 2000 si 3500 £ / pe luna ? Ce le puteți voi oferi ma trântorilor ?

  3. V. Petre Răspunde

    Acest demers face parte din capitolul : tăiem frunze la câini sau excursie ipocrita pe bani publici !
    Pai cum sa mergi tu ,, consiliu județean “ sa atragi muncitorii romani din Anglia , ca sa le promiți CE ?? Poate un luc in administrația bugetofaga si ineficienta pe care o patronați ?
    De ce si la ce sa vina oamenii care câștiga între 2000 si 3500 £ / pe luna ? Ce le puteți voi oferi ma trântorilor ?

  4. Altu Răspunde

    Ba,da nesimțiți rău românii ăștia. Refuză salariul minim din România și muncesc pe mii de euro sau lire in alte țări. Câinii sunt cu covrigi in coadă în țară și ei preferă țările necivilizate gen Germania, Anglia, Franța etc .,ce ți-e și cu românii ăștia?!

  5. cetatean Răspunde

    Sau cum să te fii ridicol, tare, tare ridicol, pe banii statului român!!! Acești domni NU oferă locuri de muncă nici pentru sătmăreni, aici totul e pe pile de partid!

  6. Adrian Răspunde

    Pe site-ul de joburi ce-si propune sa atraga satmarenii plecati inapoi spre locurile natale sunt…2 locuri de munca disponibile:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.