PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Se cere falimentul unuia dintre cei mai bogaţi sătmăreni. Datorie de aproape 1 mil. euro

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Satu Mare, cu business în Bistrița-Năsăud s-a trezit chemat în judecată, o firmă cerând falimentul firmei sale pentru o datorie de peste 900.000 de euro, informează gazetadebistrita.ro.

Potrivit sursei citate, pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud se află două procese, unul pentru recuperarea unor datorii și altul prin care firma respectivă cere falimentul Dan Steel Group.

“Ambele dosare au fost înregistrate în primăvara acestui an, unul în martie, iar celălalt în aprilie. Firma care cere falimentul fabricii din Beclean este BELMET HANDELSGESELLSCHFT M.B.H., la rândul său producător de fire de toate felurile și țevi din oțel. Printre clienții cu care se laudă nemții se numără Firelli, Tigar sau Michelin. Aceștia au puncte de lucru în Republica Belarus, Polonia, Austria, Italia, Serbia sau Emiratele Unite. Războiul dintre producătorul neamț și Dan Steel Group Beclean a început încă din anul 2018. Astfel, potrivit supervizor.ro, în 10 octombrie 2018, compania germană a obținut în instanță o somație europeană de plată”, arată sursa citată.

Datorie de 906.000 euro

Sentința date de Tribunalul Bistrița-Năsăud, Dan Steel Group Beclean arată că firma sătmăreanului ar datora producătorului neamț 906.791 de euro, reprezentând debit principal, precum și la plata dobânzii legale anuale.

Sentința a fost atacată de către Dan Steel Group, deschizându-se un nou proces, anul acesta. Văzând că lucrurile se mișcă greu în România, nemții au cerut în 17 aprilie deschiderea procedurii de insolvență.

Primul termen de judecată a fost stabilit 31 mai 2019.

Dan Steel Grup Beclean a avut în 2017 afaceri de 188 milioane de lei, adică peste 41 de milioane de euro, în scădere cu 2% față de 2016. Profitul raportat ajungea la 1,1 milioane de lei, după ce în anul anterior avusese un profit net de 2 milioane de lei.

Palat de un milion de euro la Certeze

Ani buni, Dan Vasile a fost prezent în topul celor mai bogați români, cu averea sa impresionantă. Nici în 2018 nu a dispărut din top, acesta fiind pe poziția 87 în Top 300 Capital.

El este originar din comuna Certeze, unde are un adevărat palatestimat la peste un milion de euro. Clădirea este compusă din zeci de camere, piscină exterioară cu jacuzzi și un cinema în aer liber.

sursa: gazetadebistrita.ro