Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Se cere falimentul unuia dintre cei mai bogaţi sătmăreni. Datorie de aproape 1 mil. euro

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Satu Mare, cu business în Bistrița-Năsăud s-a trezit chemat în judecată, o firmă cerând falimentul firmei sale pentru o datorie de peste 900.000 de euro, informează gazetadebistrita.ro.

Potrivit sursei citate, pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud se află două procese, unul pentru recuperarea unor datorii și altul prin care firma respectivă cere falimentul Dan Steel Group.

“Ambele dosare au fost înregistrate în primăvara acestui an, unul în martie, iar celălalt în aprilie. Firma care cere falimentul fabricii din Beclean este BELMET HANDELSGESELLSCHFT M.B.H., la rândul său producător de fire de toate felurile și țevi din oțel. Printre clienții cu care se laudă nemții se numără Firelli, Tigar sau Michelin. Aceștia au puncte de lucru în Republica Belarus, Polonia, Austria, Italia, Serbia sau Emiratele Unite. Războiul dintre producătorul neamț și Dan Steel Group Beclean a început încă din anul 2018. Astfel, potrivit supervizor.ro, în 10 octombrie 2018, compania germană a obținut în instanță o somație europeană de plată”, arată sursa citată.

Datorie de 906.000 euro

Sentința date de Tribunalul Bistrița-Năsăud, Dan Steel Group Beclean arată că firma sătmăreanului ar datora producătorului neamț 906.791 de euro, reprezentând debit principal, precum și la plata dobânzii legale anuale.

Sentința a fost atacată de către Dan Steel Group, deschizându-se un nou proces, anul acesta. Văzând că lucrurile se mișcă greu în România, nemții au cerut în 17 aprilie deschiderea procedurii de insolvență.

Primul termen de judecată a fost stabilit 31 mai 2019.

Dan Steel Grup Beclean a avut în 2017 afaceri de 188 milioane de lei, adică peste 41 de milioane de euro, în scădere cu 2% față de 2016. Profitul raportat ajungea la 1,1 milioane de lei, după ce în anul anterior avusese un profit net de 2 milioane de lei.

Palat de un milion de euro la Certeze

Ani buni, Dan Vasile a fost prezent în topul celor mai bogați români, cu averea sa impresionantă. Nici în 2018 nu a dispărut din top, acesta fiind pe poziția 87 în Top 300 Capital.

El este originar din comuna Certeze, unde are un adevărat palatestimat la peste un milion de euro. Clădirea este compusă din zeci de camere, piscină exterioară cu jacuzzi și un cinema în aer liber.

sursa: gazetadebistrita.ro

20 comentarii

  1. Dreptate Răspunde

    Da astea sunt marii oameni din certeze .
    Traiesc din intarzieri de plati.
    Masini de lux, case , pe cand tragi linie, datorie peste datorie.
    Oameni de cacat.
    Am avut ghinionul de a lucra ptr ei.
    Oameni mincinosi!

    • Bogu Răspunde

      Ce “radiografie” fara sens ai facut unei comunitati, doar ca tu ai avut 1-3 experiente in ceva crasma prin Negresti. Multumesc pentru impartasire.

  2. cârcotaş Răspunde

    Afacerişti de anvergură nu-şi fac palate de milioane în satul natal ca să-şi satisfacă orgoliul de ţăran parvenit în faţa consătenilor ci îşi sacrifică tot pentru creşterea afacerii.De aceea li se spune ,,afacerişti de carton” celor de genu’…Citeam că Waren Buffet locuieste într-o casă cu 3 camere de 50 de ani şi modul lui de conducere este de a-şi alege subordonaţi capabili.

  3. cârcotaş Răspunde

    Afacerişti de anvergură nu-şi fac palate de milioane în satul natal ca să-şi satisfacă orgoliul de ţăran parvenit în faţa consătenilor ci îşi sacrifică tot pentru creşterea afacerii.De aceea li se spune ,,afacerişti de carton” celor de genu’…Citeam că Waren Buffet locuieste într-o casă cu 3 camere de 50 de ani şi modul lui de conducere este de a-şi alege subordonaţi capabili.

  4. Mae Răspunde

    Invidia vorbește !!!!

  5. Dreptate Răspunde

    Chiar ca NU e vorba de invidie, absolut.NU e!!
    Dar asta este adevarul, oameni, scuze de expresie ca NU le consider oameni, sunt niste jigodii a pamantului!!

  6. gheorghe Răspunde

    Când un muritor de rand întârzie cu plata impozitului pe locuinta lui de 60m2 imediat anaf-ul trimite scrisoare in care il amenință cu executare silita,iar daca ai nevoie de vreun act de pe la autorități,nu primesti acel act pana nu plătești impozitul restant si penalizarile aferente!!!Acesti guzgani cărora li se spune oameni de afaceri de ce nu au fost tratați ca si muritorii de rand??De ce?…nu stiti?Va spun eu:pentru ca ,,au pe cineva sus”…vreun politician,vreun consilier sau vreun sef de instituție care le țin spatele atâta timp cat cotizeaza unde si cat trebuie!!!Va spun ca sunt cu sutele in toata tara,HOȚI prin faptul ca nu-si plătesc obligatiile bănești la stat!!!!

  7. Vali Răspunde

    Da, capra vecinului este importanta !
    Bă papagalilor rautaciosi si invidiosi !
    Va tot plangeti ca e rau in romania, ca nu avem aia si aia, dar nu stiti ochestiune simpla: Nu exista tara bigata si prispera fara oameni intreprinzatori si bogati ! Su ce daca are omul palate si masini scumpe ? Va fute pe voi grija lui ? Le are din banii vostrii ? Voi cate taxe si impozite ati platit in viata voastra de (muritori de rand ?!) ? Oare o societate si o tara puternica se face cu bugetari, cu someri si asistati social sau cu oameni cu initiativa ?
    Fiecare traueste cum vrea si poate ! Nu toti traiesc ca si capcaunul de la Ikea( adica mergi cu autobusul si te imbreci de la secand !)
    O natie de invidiosi si rautaciosi nu merita un trai mai bun !

    • y Răspunde

      Da dragule, le are din banii noștri pentru că în mod absolut întâmplător absolut toate “afacerile” lor se derulează cu statul iar ceilalți care ar încerca să facă la fel nu au loc de ei pentru că sunt faultați pe parcurs.
      Eu aș avea o întrebare. Dacă este un om așa prosper de ce nu face fiecare măcar una bucată biznis la el acasă, de ce se rezumă totul la această Daciadă a palatelor? Uite cum a făcut recent răposatul Lohan cu apa minerală? Pentru el jos pălăria! Dar și când mergea în control cineva la el avea toate la zi. Nu că aaaa, să vedeți, actele sunt la contabil, la nevastă, mâine rezolv și alte povești nemuritoare.
      Nu este invidie, este purul adevăr. Într-o societatea economică normală astfel de specimene nu răzbat.

    • Dreptate Răspunde

      Se vede ca esti un osan prost, prost rau de tot.
      Afacere ptr tine inseamna sa furi de la stat, iar acei bani sunt platiti de noi, prostanacule.
      In rest ALUPIGUS si ptr tine.
      Citrste invers!

  8. Jan Răspunde

    Evita sa faci afaceri cu oseni.
    Te inseala fara nici o urma de remuscare.
    Evita-i la propriu !

  9. Vali Răspunde

    Pentru y și dreptate
    Sunteți doi rahatu invidioși. Nu sunt din Oas , dar întâmplator, prin natura profesiei, știu multe despre Dan. NU a făcut și NU face afaceri cu Statul, dacă va fu..e grijea.
    Și înțeleg ca’ cu Statul ( scoli, spitale,apa,canal, drumuri ) NU au voie decât firmele străine !

    • y Răspunde

      @Vali dragă, deocamdată “rahat” ești tu. Încearcă să vorbești civilizat așa măcar de Paște. Nu mă obliga să intru în detalii despre Dan. Am ce povesti dar nu cred că e cazul mai ales aici. Dar de ce trebuie să-l consider pe individul ăsta “prosper om de afaceri” când totul se rezumă la contul lui și la kitschul ăsta groaznic denumit și casa gen hacienda din Dallas al lui Joky Ewing cu tente romane? Nu sunt deloc invidios.
      Să-ți povestesc aici o fază de acum mai bine de 10 ani. Eram în interes de serviciu la Certeze într-o zi de luni și auzeam discuția dintre două soții de “oameni de afaceri”:
      “- Mă ce nuntă mare o fo dumineca! Băiatul are 3 case iar fata 4!”
      Mie personal îmi ajunge una, nu îmi propun să mă mut zilnic. Cred că avem alte priorități în viață.

      • Jan Răspunde

        #y , ai perfecta dreptate.
        Aia este mentalitatea de osan.

      • Vajk Răspunde

        @y ,ai perfecta dreptate insa ai uitat sa spui un amanunt foarte important ,toti traiesc la gramada in fundul curtii in casa parinteasca .

        • y Răspunde

          @vajk, știu eu asta foarte bine dar am zis că e sărbătoare. Oricum nu are sens să intri în “polemică” cu ei. Dacă ei se simt bine așa atunci așa să fie.

  10. Ghio Răspunde

    Firelli sau Pirelli …….

  11. Daniel Răspunde

    Omul are o cifra estimata de 42 mil.€ din fabricarea si exportarea de materiale din categoria metalurgiei si voi vorbiti de fraudat statul?:)) Prin ce anume? “Eu nu sunt invidios” nu iti cere nimeni sa adaugi un comentariu daca nu simti o anumita “lacomie” ca el are si tu nu. Fiecare dintre noi daca am ajunge la acest nivel nu cred ca am judeca lafel. P.S: A fost persoana potrivita in locul potrivit in momentul potrivit si a stiut sa actioneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.