PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&LIVE. Dezastru la Electrolux! Muncitorii au blocat traficul. Vasile Dârle, în cătușe

Dezastru la Electrolux, după ce negocierile dintre conducerea companiei și sindicaliști au eșuat. Oamenii au ieșit din nou în stradă, în această dimineață, pentru a-și continua greva. După mai multe minute de discursuri, unii dintre protestatari s-au întins pe jos, pe șosea, blocând astfel traficul rutier, după care sutele de muncitori s-au deplasat pe drum. Vasile Dârle, secretarul sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, și-a pus cătușe, în semn de protest.

La fața locului au ajuns jandarmii și o ambulanță.

Reprezentantul jandarmilor a intrat să discute cu conducerea fabricii.

Vasile Dârle a fost în lacrimi, și a spus că sunt muncitori care nu mai rezistă, iar conducerea firmei efectiv îşi bate joc de ei!

Oamenii au ajuns în situaţia de a fi nevoiţi să ceară ajutoare sociale.

“Rupem ţarcurile şi intrăm peste ei!”, a spus un reprezentant al sindicatului.

Sindicaliştii i-au huiduit pe colegii din fabrică. Au scandat RUŞINE!

“Sărim, sărim şi vă măcelărim! Şobolanilor!”, au strigat muncitorii.

“Dacă e cazul cu cătuşe mă leg de gâtul lor! O companie să îşi bată aşa joc de voi! Să-i bată Dumnezeu! N-am blestemat pe nimeni în viaţa mea! Nu sunt fiinţe umane! sunt extratereşti!”, a spus Vasile Dârle.

După o scurtă discuție cu conducerea fabricii, în care sindicaliștii și jandarmii au fost informați că directorul nu este în incintă, protestul s-a încheiat.

Muncitorii vor reveni în fața unității mâine dimineața la ora 9, urmând să decidă în ce formă își vor continua protestul.

Revenim cu detalii!