PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge cu avionul la Satu Mare

Lumina Sfântă luată de pe Sf. Mormânt din Ierusalim ajunge în această seară, în jurul orei 23, pe Aeroportul din Satu Mare. De aici, Sfânta Lumină va fi preluată de preiți din Slovacia, Ungaria şi Austria.

“Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sf. Mormânt din Ierusalim.

Datorită sprijinului domnului Ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a zecea oară şi în Eparhia noastră. Ea va fi adusă de o Delegaţie eparhială cu o cursă charter, sâmbătă 27 aprilie 2019, la Sibiu; în jurul orei 21,30 la Cluj-Napoca; în jurul orei 22 la Baia Mare; iar destinaţia finală va fi Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 23.

Protopopii, preoţii si monahii o pot primi la Aeroporturile din Cluj-Napoca, Baia Mare sau Satu Mare, în funcție de cea mai convenabilă distanță, pentru a o putea oferi credincioşilor care vor participa la Slujba Învierii, ce va fi săvârşită în bisericile şi mănăstirile din Eparhie, la ora 24.

De la Satu Mare, la fel ca în anul precedent, Sfânta Lumină va fi preluată de delegaţii din Slovacia, Ungaria şi Austria”, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.