Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge cu avionul la Satu Mare

Lumina Sfântă luată de pe Sf. Mormânt din Ierusalim ajunge în această seară, în jurul orei 23, pe Aeroportul din Satu Mare. De aici, Sfânta Lumină va fi preluată de preiți din Slovacia, Ungaria şi Austria.

“Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sf. Mormânt din Ierusalim.

Datorită sprijinului domnului Ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a zecea oară şi în Eparhia noastră. Ea va fi adusă de o Delegaţie eparhială cu o cursă charter, sâmbătă 27 aprilie 2019, la Sibiu; în jurul orei 21,30 la Cluj-Napoca; în jurul orei 22 la Baia Mare; iar destinaţia finală va fi Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 23.

Protopopii, preoţii si monahii o pot primi la Aeroporturile din Cluj-Napoca, Baia Mare sau Satu Mare, în funcție de cea mai convenabilă distanță, pentru a o putea oferi credincioşilor care vor participa la Slujba Învierii, ce va fi săvârşită în bisericile şi mănăstirile din Eparhie, la ora 24.

De la Satu Mare, la fel ca în anul precedent, Sfânta Lumină va fi preluată de delegaţii din Slovacia, Ungaria şi Austria”, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

 

 

11 comentarii

  1. evlaviosu Răspunde

    Wauu…

  2. a* Răspunde

    Ce ne-am face fără popi și politicieni? Ar fi vai și amar de noi! Așa mai treacă-meargă.

  3. evlaviosu Răspunde

    Vroiai a spune circari…

  4. Un putregai Răspunde

    E Sf.si marea sâmbătă. Dacă tăceați din gură mai mult ajungeați. Cu ce sunteți voi mai drepți să judecați pe alții. Uitati-va in curtea voastră prima dată. Și încă ceva, da lumina vine din cer de la Hristos drept dovadă că există Dumnezeu. Dacă nu credeți, va invit într-un an de Paști să mergeți în Ierusalim la mormântul Domnului și să vă convingeți singuri. Nu împroșcați cu noroi așa de dragul de a împroșca. Că nici voi nici eu nici nimeni nu e drept în afară de Divinitate.

    • Johhny Răspunde

      Ai votat PSD, este? Am si eu o curiozitate: Aceasta lumina cine a adus-o din cer pana in Ierusalim?

  5. p. S.DRAGNEA. Răspunde

    @Un putregai. Nu vezi cu ce masini umbla marea majoritate a preotilor. Ei sunt scutiti de toate impozitele fata de stat,or cand
    De Un putregai ai fost,un putregai ai ramas, in frunte cu

  6. nedumeritu' Răspunde

    Înainte de avioane şi tv. lumina de Paşti era …vax albina? Am trăit atâta timp în eroare? Unii îi invitaţi pe alţii la Ierusalim,dar de ce nu invitaţi un catolic direct în ,,camera obscură”? Lucrurile ,,evidente” nu se ţin la secret.

  7. cetatean Răspunde

    Un circ primitiv :))) O sceneta pentru naivi !

  8. Driver Răspunde

    Foarte bine ai zis…cel mai mare business e religia.
    Popi sunt exact si fix niste hoti, cu nimic mai bun ca orice om.
    Cred in Dumnezeu.

  9. gheorghe Răspunde

    Adevarata lumina a lumii este Isus Cristos.El este Lumina lumii.In momentul in care L-ai cunoscut cu adevarat pe El vei avea o viata cu adevarat schimbata dupa,, Voia sa cea buna si desavarsita¨.Restul sunt doar vorbe goale.Intrebarea este:L-am primit noi cu adevarat pe Cel care este,,Adevarata Lumina¨?Traim noi in Lumina sau suntem doar intuneric??Fiecare sa-si dea raspunsul sincer!!
    5Vestea, pe care am auzit -o dela El şi pe care v’o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, şi în El nu este întunerec. Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întunerec, minţim, şi nu trăim adevărul. 7Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. 8Dacă zicem că n’avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. 9Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. 10Dacă zicem că n’am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvîntul Lui nu este în noi.
    Va doresc tuturor sa beneficiati cu adevarat de faptul ca Isus cel vasnic viu ,,ofera mantuirea in dar si fara
    nici o plata¨ A platit EL TOT pretul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.