PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD Satu Mare: Eurostat reconfirmă performanța guvernării PSD

Încă un set de date de la Eurostat spulberă fake-news-urile despre așa-zisa ”guvernare eșuată” a PSD, repetate steril de Iohannis și ai lui, informează PSD Satu Mare, printr-un comunicat de presă.

Conform datelor Eurostat, veniturile tuturor lucrătorilor din România (privat plus public) s-au majorat la nivelul întregii economii cu 26,3 miliarde de euro în 2017 și 2018 relativ la 2016.

Este un plus de 52%, care se regăsește cu certitudine în buzunarele românilor, urmare a aplicării politicilor de majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim.

Analiza Eurostat evidențiează deasemenea și realitatea că beneficiari ai creșterii salariale promovate de guvernarea PSD au fost nu doar cei din sectorul bugetar ci și angajații din sistemul privat.

”O pondere de două treimi din creșterea remunerării salariaților din ultimii 2 ani s-a produs în sectorul concurențial al economiei, ca urmare a creșterii numărului de salariați, productivității muncii, migrației și majorării salariului minim”,a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Toate aceste creșteri de venituri, care au adus bunăstare sunt perfect sustenabile, au un solid temei economic și demonstrează inclusiv Eurostat care arată că un angajat în sectoarele de afaceri din România are cea mai ridicată productivitate ajustată la salarii din UE.

Un angajat din România are o eficiență (în termeni reali) de 2,17 euro pe oră, la un cost salarial nominal de 1 euro pe oră. Un lucrător din UE plătit cu 1 euro pe oră are o eficiență orară de 1,62 euro.