PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ridicarea mașinilor parcate ilegal, blocată de o defecțiune tehnică

Ridicarea mașinilor parcate ilegal în municipiul Satu Mare este blocată de o problemă tehnică. Macaraua care ridică autoturismele se blochează la o greutate mai mare de 2 tone, au declarat reprezentanţi ai instituţiei pentru PortalSM.

Problema a fost descoperită recent de către angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP). În timpul efectuării cursurilor de  macaragii aceştia au aflat o serie de detalii cu privire la modul de operare şi problemele care pot apărea. Ei au testat autospeciala şi cu un autoturism de teren, şi au avut surpriza să constate că macaraua se blochează, senzorul de greutate semnalând avarii. În momentul preluării autospecialei aceasta a fost testată cu un autoturism obişnuit, nefiind niciun fel de problemă.

Reprezentanţii APD au luat legătura cu societatea care a furnizat autospeciala, aceasta fiind în garanţie, dar până acum problema nu a fost rezolvată. Firma respectivă pare să tot amâne rezolvarea remedierea situaţiei, iar în acest condiţii este posibil ca ADP să o acţioneze în instanţă.

În aceste condiţii s-a luat decizia ca ridicarea maşinilor parcate ilegal să fie amânată până la remedierea problemei. Un motiv este evitarea unor blocaje în trafic sau chiar producerea de pagube. Totodată, reprezentanţii ADP vor să se asigure că pot ridica toate maşinile parcate ilegal la rând, fără a exista discuţii de ce anumite maşini, cum ar fi cele de teren, având o greutate mai mare, nu pot fi ridicate.

Pe lângă această problemă, sistemul este pus la punct, acţiunea urmând să fie demarată imediat ce este rezolvată problema de la senzor.

Autospeciala a fost achiziţionată anul trecut. În total 8 persoane au fost angajate şi au urmat cursuri pentru ridicarea maşinilor.