PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Târgul Educației Negrești-Oaș a ajuns la cea de-a VII-a ediție

Târgul Educației Negrești-Oaș, ajuns la cea de a VII-a ediție în anul 2019, oferă posibilitatea liceelor din Negrești-Oaș, Liceului Teoretic și Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron”, precum și Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” din Turț, să-și facă cunoscută oferta educațională pentru anul școlar viitor. În cadrul evenimentului, fiecare liceu din zona Țării Oașului și-a amenajat în fel și chip standul, elevii au găsind cele mai frumoase metode de a se prezenta pentru ca elevii de clasa a VIII-a să aibă de unde alege.

Astfel, oferta educațională a Liceului Thenologic „Ioniță G. Andron” în ce privește învățământul liceal este următoarea: tehnician operator tehnică de calcul; tehnician ecolog și protecția calității mediului; tehnician în turism; iar în ce privește învățământul profesional au următoarea ofertă: mecanic auto; tâmplar universal; ospătar (chelner) în unități de alimentație, având de asemenea o clasă „A DOUA ȘANSĂ”.

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Turț are în oferta pentru învățămăntul liceal următoarele clase: tehnician mecatronist; tehnician design vestimentar, iar pentru învățământul profesional următoarele clase: tinichigiu vopsitor auto; domeniul textile pielărie; Liceul Teoretic are ca ofertă educațională în clasele sale de uman și real ale învățământului liceal următoarele profile: matematică-informatică; științele naturii; filologie;

„Obiectivul nostru este să rămână acasă copiii nostri, să invețe în cele mai moderne instituții de învățământ, să redescopere avantajele școlilor profesionale, ca mai apoi să poată să-și însușească expresia „meseria, brățară de aur”. Mă bucură tot mai mult să aud tineri interesați de școlile de meserii, vom face o prioritate să dezvoltăm școlile profesionale, să vină cu o ofertă educațională aplicată pe dezvoltarea și specificul zonei noastre”, a spus primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi, la ora 10.00, în prezența primarului Aurelia Fedorca, a inspectorului școlar general adjunct, Delia Gavra, a directorilor de liceu, Bud Viorel, Hotca Ovidiu și Dan Gherman, precum și a reprezentanților școlilor din oraș și bineînțeles a numeroși elevi interesați de oferta educațională.

Târgul Educației este un eveniment destinat elevilor din clasele a VIII-a și părinților lor. Această acțiune este inclusă în Campania județeană de orientare școlară și profesională a elevilor ”Îmi construiesc viitorul!”.