PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR a câștigat alegerile în municipiul Satu Mare și în 35 de localități din județ

Liderii UDMR Satu Mare au organizat în această după-amiază, marți, 28 mai, o conferință de presă în cadrul căreia au adus mulțumiri sătmărenilor pentru votul acordat la alegerile europarlamentare. UDMR a câștigat alegerile și în municipiul Satu Mare, precum și în alte zeci de localități din județ, iar Pataki Csaba și Kereskenyi Gabor au tras principalele concluzii în urma scrutinului de duminică.

Pataki Csaba, președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, a declarat că la alegerile din 26 mai s-au obținut mult mai multe voturi decât la alegerile europarlamentare din 2014.

,,Am încercat să avem o campanie directă cu cetățenii. Am reușit să obținem cu aproape 5.000 de voturi mai mult decât la ultimele alegeri europarlamentare și cam același număr de voturi precum la parlamentarele din 2016. În 35 de localități, UDMR a primit cele mai multe voturi”, a declarat Pataki Csaba.

La rândul său, președintele organizației municipale a UDMR Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a ținut să sublinieze faptul că la Satu Mare, alianța locală UDMR-PNL, a reușit ,,să înglobeze” încrederea sătmărenilor.

,,Consider că am făcut un rezultat bun. Dacă ne uităm la alianța locală cu PNL-ul, această alianță a reușit să înglobeze încrederea sătmărenilor. Am obținut un scor foarte bun, cu aproape 1.500 de voturi mai mult pe municipiu decât în 2014. Am dat mâna cu mii de concitadini, iar toate feedback-urile au fost că orașul se îndreaptă într-o direcție bună. Am primit și noi critici la adresa unor decizii centrale a UDMR-ul, pe care le vom transmite”, a declarat Kereskenyi Gabor.

În municipiul Satu Mare, pe lista UDMR, au votat 13.793 de sătmăreni.