PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Avertizare Ro-Alert pentru Maramureș. Oamenii își adăpostesc mașinile de frica grindinei

Băimărenii își adăpostesc mașinile de frica grindinei, după ce au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert cu privire la producerea de fenomene meteo extreme.

Grindina care a făcut ravagii în urmă cu o săptămână și jumătate în județele vecine (Maramureș, Sălaj, Bihor), i-a făcut pe oameni să fie extrem de atenți la avertizările meteo.

,,Ploi torențiale (35/40 l/mp), descărcări electrice, grindină (MEDII ȘI MARI), vânt puternic. Luați măsuri de adăpostire”, se arată în mesajul de avertizare primit de băimăreni. La scurt timp după avertizarea populației prin sistemul Ro-Alert, oamenii au invadat paginile de socializare cu capturi ale mesajului.

Imediat după ce s-a dat anunțul, zeci de băimăreni au luat cu asalt parcările subterane în încercarea de a-și adăposti autoturismele de grindina de medii și mari dimensiuni anunțată! Alţi băimăreni s-au oprit în toate benzinăriile din Baia Mare, blocându-le.

Reamintim că grindina a făcut ravagii în județele vecine, în urmă cu mai bine de o săptămână. Mai multe bucăți de acoperiș au fost puse la pământ de vântul puternic, furtuna de gheață avariind de asemenea și zeci de autoturisme.

Societatea DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, specializata in repararea caroseriei auto, cu avarii mici, a primit in service, pana in prezent, peste 1.000 daune auto avizate, masinile fiind afectate de grindina care a cazut in ultima perioada, iar avizarile inca nu sunt incheiate.

Sursa: vasiledale.ro