Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Avertizare Ro-Alert pentru Maramureș. Oamenii își adăpostesc mașinile de frica grindinei

Băimărenii își adăpostesc mașinile de frica grindinei, după ce au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert cu privire la producerea de fenomene meteo extreme.

Grindina care a făcut ravagii în urmă cu o săptămână și jumătate în județele vecine (Maramureș, Sălaj, Bihor), i-a făcut pe oameni să fie extrem de atenți la avertizările meteo.

,,Ploi torențiale (35/40 l/mp), descărcări electrice, grindină (MEDII ȘI MARI), vânt puternic. Luați măsuri de adăpostire”, se arată în mesajul de avertizare primit de băimăreni. La scurt timp după avertizarea populației prin sistemul Ro-Alert, oamenii au invadat paginile de socializare cu capturi ale mesajului.

Imediat după ce s-a dat anunțul, zeci de băimăreni au luat cu asalt parcările subterane în încercarea de a-și adăposti autoturismele de grindina de medii și mari dimensiuni anunțată! Alţi băimăreni s-au oprit în toate benzinăriile din Baia Mare, blocându-le.

Reamintim că grindina a făcut ravagii în județele vecine, în urmă cu mai bine de o săptămână. Mai multe bucăți de acoperiș au fost puse la pământ de vântul puternic, furtuna de gheață avariind de asemenea și zeci de autoturisme.

Societatea DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, specializata in repararea caroseriei auto, cu avarii mici, a primit in service, pana in prezent, peste 1.000 daune auto avizate, masinile fiind afectate de grindina care a cazut in ultima perioada, iar avizarile inca nu sunt incheiate.

Sursa: vasiledale.ro

 

 

 

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Pagubele suferite de cetateni, dupa mine, ar fi trebuit sa fie evaluate indiferent daca unii au asigurare pe bunuri sau nu. Spun asta, gandindu-ma la faptul ca Mama Natura are mult mai multe arme in dotare cu care poate face prapad mult mai mare. La o sumara estimare pesonala, cred ca masinile afectate numai in municipiul Baia Mare ar fi de ordinul miilor. Nu ar fi rau sa aflam cam cat ne costa absenta sistemului de rachete sau asta deranjeaza le cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.