PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tânără trimisă la plimbare de la UPU Satu Mare. Cu un ac în burtă, nevoită să meargă în Baia Mare

O tânără de 19 ani din județul Satu Mare ce a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, a fost trimisă de la Unitatea de Primire Urgențe la o altă unitate spitalicească, pentru că, spune unchiul pacientei, niciun medic chirurg nu a fost disponibil la momentul respectiv.

Unchiul pacientei a declarat, pentru Informația Zilei, faptul că nepoata ei, după aproximativ două ore de așteptare la Unitatea de Primire Urgențe din Satu Mare, a fost nevoită să parcurgă un drum de câteva zeci de kilometri până la spitalul din Baia Mare, pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale.

„Nepoatei mele i-a intrat din greşeală un ac în burtă, în timp ce era întinsă în pat. Am dus-o la UPU Satu Mare, unde a intrat într-un cabinet şi am lăsat-o acolo. După două ore aflu că nu este medic chirurg disponibil la UPU Satu Mare, astfel că nu are cine să-i scoată acul. Ca urmare ea a vorbit cu o colegă din Baia Mare şi s-a dus la spitalul de acolo, pentru că unitatea respectivă dispune de chirurg. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Ce UPU este fără specialist chirurg? Nu puteau spune din start că nu este, să mergem în altă parte?”, a declarat bărbatul, pentru Informația Zilei.