PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Caz revoltător în România! Fetiță (9 ani), despărțită de soră și de familia care a crescut-o

UPDATE. Procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus un control la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în urma imaginilor în care un procuror pare că ar brusca fetița din Baia de Aramă, în timp ce era luată de la casa asistentului maternal care a crescut-o în ultimii șapte ani spre a fi dată în adopție către o familie de români din SUA, potrivit Digi24.
UPDATE. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziții la locuința asistentului maternal care s-a opus ca fetița să meargă la cei doi soți care au înfiat-o.„Este vorba despre o fetiță de opt ani, care a fost predată părinților adoptivi, deci erau părinții fetiței, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova. Se fac cercetări într-un dosar al Parchetului Curții de Apel Craiova, pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, deocarece doamna care ținea fetița nu mai era asistent maternal și o ținea acolo fără nicio calitate și în mod ilegal. De aceea s-a făcut această percheziție. S-a luat fetița și s-a predat părinților. A fost examinată de medicii de la Medicina Legală Craiova. Părinții sunt români, stabiliți în America. Este vorba despre o decizie a Curții de Apel Craiova, din 2019, prin care se încuviințează adopția acestei fetițe în favoarea soților”, a declarat Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru Mediafax.
_______________________
O fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, ca să fie trimisă în America. Totul s-a întâmplat în orașul Baia de Aramă din județul Mehedinți.

Mai mulţi poliţişti au intrat cu forţa în casa unor localnici, împreună cu angajaţi ai asistenţei sociale, pentru a lua o ftiţă de 9 ani din casa în care a crescut, titrează observator.tv. În cele 6 minute filmate şi postate pe Facebook se vede cum copila e luată pe sus din camera ei, de lângă sora ei mai mică, şi obligată să pelece cu oameni pe care nu îi cunoaşte.

Bărbatul care a luat-o de la orfelinat împreună cu soţia lui şi a crescut-o aproape 10 ani plânge, fetiţa ţipă disperată, iar mama ei adoptivă leşină. Poliţiştii au venit cu mandat de percheziţie, avocat şi nu au fost înduplecaţi de nimic.

Cele două surori au fost crescute de familia din Baia de Aramă în ultimii 8 ani, dar numai Andreea a putut fi înfiată de aceasta. Sorina, fetiţa după care au venit poliţiştii, a fost înfiată de o familie din America, fără ca cei care au crescut-o să fie înştiinţaţi.

Sursa: observator.tv