Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Caz revoltător în România! Fetiță (9 ani), despărțită de soră și de familia care a crescut-o

UPDATE. Procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus un control la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în urma imaginilor în care un procuror pare că ar brusca fetița din Baia de Aramă, în timp ce era luată de la casa asistentului maternal care a crescut-o în ultimii șapte ani spre a fi dată în adopție către o familie de români din SUA, potrivit Digi24.
UPDATE. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziții la locuința asistentului maternal care s-a opus ca fetița să meargă la cei doi soți care au înfiat-o.„Este vorba despre o fetiță de opt ani, care a fost predată părinților adoptivi, deci erau părinții fetiței, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova. Se fac cercetări într-un dosar al Parchetului Curții de Apel Craiova, pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, deocarece doamna care ținea fetița nu mai era asistent maternal și o ținea acolo fără nicio calitate și în mod ilegal. De aceea s-a făcut această percheziție. S-a luat fetița și s-a predat părinților. A fost examinată de medicii de la Medicina Legală Craiova. Părinții sunt români, stabiliți în America. Este vorba despre o decizie a Curții de Apel Craiova, din 2019, prin care se încuviințează adopția acestei fetițe în favoarea soților”, a declarat Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru Mediafax.

_______________________
O fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, ca să fie trimisă în America. Totul s-a întâmplat în orașul Baia de Aramă din județul Mehedinți.

Mai mulţi poliţişti au intrat cu forţa în casa unor localnici, împreună cu angajaţi ai asistenţei sociale, pentru a lua o ftiţă de 9 ani din casa în care a crescut, titrează observator.tv. În cele 6 minute filmate şi postate pe Facebook se vede cum copila e luată pe sus din camera ei, de lângă sora ei mai mică, şi obligată să pelece cu oameni pe care nu îi cunoaşte.

Bărbatul care a luat-o de la orfelinat împreună cu soţia lui şi a crescut-o aproape 10 ani plânge, fetiţa ţipă disperată, iar mama ei adoptivă leşină. Poliţiştii au venit cu mandat de percheziţie, avocat şi nu au fost înduplecaţi de nimic.

Cele două surori au fost crescute de familia din Baia de Aramă în ultimii 8 ani, dar numai Andreea a putut fi înfiată de aceasta. Sorina, fetiţa după care au venit poliţiştii, a fost înfiată de o familie din America, fără ca cei care au crescut-o să fie înştiinţaţi.

Sursa: observator.tv

 

 

33 comentarii

  1. mae Răspunde

    cum se poate asa ceva ,in ce tarta traim ,este strigator la cer

  2. Traian Răspunde

    Iarăși domni din justiţie au făcut ce au vrut, nu au ţinut cont de nimic!

  3. Melinda Răspunde

    Cum sa faci așa ceva strigator la cer, oare femeia ai care trăgea de fetița are copi sper ca nu. Cum se poate așa ceva sa iei copilul dintr-o familie care are toate condițiile si se vede clar ca fetița își iubește părinți ca doara iei au crescuto. Sa va fie judecători de 2 lei si asistenți sociali de rahat

  4. x-ulescu Răspunde

    de ce credeti ca au reactionat violent la dorinta de a schimba legile justitiei , si sa fie reala raspunderea magistratilor . pai ca sa poata face ce vor fara sa fie trasi la raspundere
    De ce saboteaza sectia de investigare a magistratilor ? ca sa nu poata fi trasi la raspundere !

    • Pixulescu Răspunde

      Bă …, ….!
      Să-ți moară dragnea-n pușcărie!
      N-ai înțeles nimc!
      …..

      • c-block Răspunde

        Ca să înțeleagă pentru asta ar trebui să aibă cu ce. Fii mai îngăduitor. Acum te-ai enervat și ai înjurat. Merită?

      • x-ulescu Răspunde

        poata iti crapa vreo vena si scapa lumea de un dobitoc Ha Ha

    • Teo Răspunde

      Exact! Las’ ca au acum pe langa inamovabilitate, salarii halucinante si tupeu, dreptul sa se cufureasca-n capul tuturor ca niste demiurgi….multumim Ciolhanis si pulimii inepte a țării pentru puterile sporite conferite acestor ticalosi infatuati! Natie de imbecili!

  5. Rodica Răspunde

    Cu ce drept poti ridica copilul care a stat in plasament atatia ani , fara sa urmezi procedurile legale ? Este mai mult decat revoltator , este un abuz , chiar din partea autoritatilor ! O încalcare a legii , culmea , chiar de catre cei care ar trebui sa asigure respectarea ei ! In primul rand copila trebuia sa parcurga o perioada de acomodare cu viitoarea familie , perioada care incepe cu vizite de cateva ore la domiciliul parintilor la care era in plasament , apoi vizite ale fetitei la viitoarea familie adoptiva , tot felul de activitati care ar fi permis apropierea (sau nu ) a fetitei de viitorii parinti ; apoi DGASPC trebuia sa faca o ancheta la familia din America , sa vada conditiile in care ar fi crescut fetita . Când si cum s-au facut toate aceste lucruri ? Iarasi , pe toata aceasta perioada era nevoie de supravegherea unui psiholog , care sa urmareasca reactiile fetitei . Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca , daca fetita nu este …..ceruta (n-am vrut sa folosesc termeni ….neomenosi) de rudeniile pana la gradul 4 , prioritari pentru adoptie sunt parintii la care a fost in plasament . Si mai mult de-atat , este de preferat ca fratii sa nu fie despartiti la adoptie .Fetita poate ramane cu mari traume dupa acest episod .Este inadmisibil ce se intampla si aici ar trebui sa se implice pe toata filiera toti factorii raspunzatori ! Am ajuns sa facem comert cu copii nevinovati si lipsiti de aparare ? Doamne fereste !

    • x-ulescu Răspunde

      Te pui cu americanii ,probabil au nevoie ,,de piese de schimb …daca tineau la fetita o lasau unde doreste ea sa creasca

  6. escobar Răspunde

    alta dovada ca din pacate cu bani se poate cumpara orice, absolut orice si oricine, nimic nu mai are valoare, doar o eticheta cu pretul.

    • Rodica Răspunde

      Stiu , tocmai am cautat , dedesubturile acestei …..tărguieli ! Cu atat mai grav , autoritatile implicate in trafic de organe ! Când am zis ca tot sistemul acesta al protectiei copilului , al centrelor pentru copii cu handicap , este un sistem ……împutit , si personalul pe masura , n-am gresit cu nimic ! Nu inteleg cum n-au banuit nimic… parintii la care se afla fetita in plasament , mai ales ca i s-au facut niste teste de compatibilitate fetitei ( care nu sunt putine ) , asistentului maternal i s-a desfacut contractul de munca (adica mamei ) , o atentie deosebita a celor de la DGASPC fata de numai una dintre surori ! Chiar nu exista nimeni care sa ajute aceasta familie ? Doamne , cate cazuri din astea s-au mai intamplat si noi nu stim ? Cum mai spuneam , chiar si asupra lui Iohanis plana la un moment dat suspiciunea ca s-ar ocupa cu trafic de copii , dar imediat ce-a ajuns presedinte , s-au musamalizat toate ! Este înfiorător ! Exista doar dreptatea divina !

      • y Răspunde

        @Rodica, eu nu cred că e vorba de bănuială. Pur și simplu nu-i interesează. Știu caz cu copil cu handicap sever dat în plasament cu anchete sociale făcute din birou. ACând am reclamat mi s-a spus că nu văd bine și de fapt ce mă f…te grija pe mine că doar nu e copilul meu.

    • Rodica Răspunde

      Acest DGASPC (in general , nu in mod particular acest caz) este o institutie infecta , unde se duc bani nu pentru binele copiilor abandonati sau cu handicap , ci pentru binele unor scursuri fara caracter si fara inima ! Si – cireasa de pe tort- tot ieri , un copil de la un centru de zi din Bucuresti , a fost uitat in parc de o ingrijitoare , adica persoana responsabila de ei când i-a scos in parc ! L-a gasit paznicul parcului , altfel cine stie ce se putea intampla si cu acest copil ! Daca mai pui la socoteala si cazul Dragnea , cu angajarile fictive de la DGASPC Teleorman , ai spus esentialul despre acest DGASPC . Si cate altele n-or mai fi ? Situatiile astea spun tot despre aceasta institutie ( si nu numai) , iar noi n-avem dreptul sa tacem si sa toleram aceste lucruri ! Fiindca pomeneai de procurori , de când se ocupa ei de cazurile de adoptie si plasament ? E treaba lor sa mearga ca dupa nu stiu ce mare infractor la aceasta familie ? Nu i-am vazut atat de implicati in cazurile cu marii interlopi ; acolo nu se duc sa-i traga si sa-i bruscheze ! Cu copii-si arata ….muschii !

  7. sdgd Răspunde

    Niste bashinosi din SUA fara suflet vor copil, DA! Acuma! … probabil s-au saturat de pisici si caini. In SUA o sa-i ofere tot: mancare americana, plusuri mai de calitate, o camera mai shic, o bona, chiar si prietene imigrante care sa-i tina de urat. Ei sunt convinsi ca ea e chinuita aici si moare de foame.Ca sta in jeg si se joaca in noroi, ca iarna la 7 seara isi face lectiile la lumina luminarii, ca merge peste 3 dealuri si 4 sate ca sa ajunga la scoala, ca plange dupa o mama noua , ca nu are suflet si ei o sa-i cumpere unu. Aia cu “salvarea care fura copii” e o poveste de bau bau si cu toate asta oamenii s-au cam razbunat pe salvare. Acuma ca vine avionu care fura copii si ii duce acolo unde nu primesti viza, nu sare nimeni sa le sparga nasu

  8. Harpalete Răspunde

    E Tara lui Ghiolbannis ,specializat in asa ceva !!!!De ce mai trebuie sa toleram asa ceva ??!!De ce nu merg romanii sa-l scoata in suturi de acolo de unde a ajuns tot din prostia romanilor ??!!!

  9. Roland Răspunde

    Lipsa totala de profesionalism din partea autorului. Jurnalismul implica mai mult decat citirea unei stiri si republicarea ei, ar mai fi si partea de verificare, relatare obiectiva, etc.. . Reiese intre timp ca familia care avea fata in custodie nu mai avea dreptul legal de asistent maternal, a declarat in scris fata de autoritati ca nu doreste s-o adopteze, cu alte cuvinte o “detineau” ilegal. Familia romano/americana (da, sunt de origine romana americanii) au indeplinit conditiile impuse de lege si au adoptat-o.

    Persoanele insa care se fac vinovate de aceasta actiune de un barbarism absolut incalificabil trebuie sanctionate imediat si dur. Chiar daca au argumente juridice/administrative, nu asa se procedeaza cand sunt involvati minori. Auzi tu, vii cu mascati, militie in veste antiglont, avocati si procurori, tot arsenalul adunat pe acolo sa traumatizeze un copil. Rusine.

    • Șerloc Holm Răspunde

      Asistenta maternala,cea care avea in plasament copilul, spune ca inspectorul de la D.G.A.S.P.C a venit la ea cu declaratia gata scrisa cum ca refuza adoptia,si a pus-o s-o semneze !!Aici clar e vorba de un abuz,de coruptie,si clar cineva s-a ales cu ”ceva” !!! Si clar procurorul care s-a ocupat de aceasta speta a facut un abuz si mai mare,si clar trebuie exclus din magistratura !!Dar cine s-o faca,intr-o tara a procurorilor,intr-o tara in care cel care ar trebui sa fie mediator pentru tot ce se intampla in aceasta tara instiga la acte de abuz in justitie,intr-o tara in care un individ care e dovedit de instantele de judecata ca a facut fals si uz de fals pentru a obtine foloase necuvenite nu raspunde penal,pentru ca justita din romania il protejeaza??!!Ce cacat de tara e asta ????!!!!!!

    • Rodica Răspunde

      Sa admitem ca asa este cum se spune – ca familia nu ar mai fi avut drepturi legale asupra fetitei ; atunci de ce o mai lasi acolo ? Inteleg c-a trecut ceva timp de când ei o …..detineau ilegal ( de parca vorbim despre un obiect nu un copil) , si-atunci tu , ca mare DGASPC , ce faci ? Nimic , o lasi tot acolo ….ilegal , nu o duci la centru pana se clarifica legalitatea ei ? Si inca ceva -legislatia este clara in privinta asta- daca copilul nu-si manifesta dorinta sa paraseasca familia la care a stat in plasament , ba mai mult , refuza acest lucru , esti obligat sa tii cont de doleantele copilului , cu atat mai mult cu cat familia dorea sa o infieze , insa tot cei de la DGASPC au impiedicat acest lucru ! Si mai exista o curiozitate , de cate ori s-au facut anchete dupa ce-a fost luata fetita in plasament ( adica in 8 ani ) , cei de la DGASPC au sesizat vreo neregula in aceasta familie ? Exista vreun proces verbal in care sa fie trecute suspiciunile cu privire la vreun abuz al familiei asupra copilului , ca nu exista conditii de crestere a lui ? Parerea mea , neutra , s-au primit bani, adica SPAGA , pe toata filiera pentru o adoptie ilegala , familia la care era in plasament copilul necunoscatoare in toate dedesubturile legislative , de buna credinta in relatia cu institutiile statului , n-a crezut ca se poate intampla asa ceva !

  10. raudetot Răspunde

    Foarte grav!
    Cei de la Directia Copilului trebuie destituiti toti!
    Ce cauta politia in casa copilului?
    Cele doua surori Nu trebuie despartite! Rusine familiei din America! Rușine autorităților incompetente!
    Trauma suferita de aceasta fetita nu se va vindeca!
    De perioada obligatorie de acomodare nu s-a auzit!
    Tuturor celor implicat in provocarea acestei situatii: amenzi si pedepse pe masura! Daca ai bani si traiesti in America, poti distruge suflete???

    • @raudetot Răspunde

      Ai vazut filmul ”Radacini”,produs chiar de catre americani ?Ei,cam asa suntem noi,sclavi pe plantatia amerlocilor,care vin,iau ce vor si cand vor,fara sa le pese de dramele lasate in urma lor !Suntem exact ca acei negri ”pescuiti” din jungla africana,luati cu forta si dusi in america,sa-si faca poftele lor niste umflati ghiftuiti cu de toate !Asta e Romania,o colonie condusa de un guvernator vandut gunoaielor care ne-au luat tot,pana chiar si sufletele din noi !!

  11. x-ulescu Răspunde

    pana cand magistratii nu vor raspunde cu averea lor pentru abuzurile facute ..nu se va schimba nimic

    • Rodica Răspunde

      Nu doar cu averea sa raspunda , ca-si fac alta la loc in scurt timp ; sa raspunda si cu functia ! Sa nu mai aiba drept de profesie ! Asta nu prea cred ca se va intampla la noi prea repede ……..

      • y Răspunde

        @Rodica, atunci își deschid cabinet de avocatură.
        Eu un singur lucru nu pricep. Chiar nimeni nu observă că în cazul de față era emis mandat de percheziție pentru ridicare de înscrisuri nu pentru recuperarea “mărfii”??? Chiar nimeni? Nu mai spun că practic procuroarea a ridicat copilul. Și unde era DGASPC-ul cu tot cu psiholog/psihologi???
        PS. Nu vreau să par misogin dar de câteva zile mă macină o întrebare. Oare “frumusețea” asta răpitoare (la propriu) are soț, are copii?? Cred că nu.

        • Rodica Răspunde

          Stii ce va fi culmea ? Ca familia care a crescut aceasta fetita 8 ani sa raspunda penal pentru cine stie ce acuze inventate ! Ma astept la asta . Si sa-ti raspund la intrebare – nu cred ca are copii , ca altfel nu ….manevra fetita ca pe o naveta de bere (si de aia cred c-avea mai mare grija sa nu sparga vreo sticla ) ; cat despre sot si-acolo e ceva ….încrengatura cu judecatoarea care a dat sentinta (in a doua instanta , favorabila celor din America) , ceva pe linie ierarhica , ….stufos in orice caz (ca m-a epuizat subiectul cu tot ce iese la iveala pe zi ce trece ) . N-ai vazut comunicatul lui madam Carmen van Dan , cum s-a disculpat ca nu angajatii de la interne au bruscat fetita . Cu cealalta de la justitie , ce sa-ti zic a aparut o inregistrare de acu 11 ani cum dadea …..contributia ei la partid ( adica spaga) lui Geoana , sa apara pe un loc eligibil pe listele psd …..Curat murdar , vorba lui Caragiale !

          • x-ulescu

            procurorea are sanse sa ajunga sef la dna ! sau la sectia de investigare a infractiunilor magistratilor , ca d-na Florea este sabotata sa nu poata intra oficial in functie ,de insasi ministrul justitiei

        • Rodica Răspunde

          Apar alte informatii socante – cica parintii …..americano-adoptivi ar fi mers întai la scoala ( in penultima zi de curs) sa-si ridice …..marfa ; au creat si acolo panica si scandal , fetita s-ar fi ascuns sub banca de frica din cauza scandalului facut de acesti indivizi in scoala ! Daca toate aceste informatii sunt reale , nu stiu ce confirmari mai trebuie si cui in privinta acestei ….adoptii ! E cat se poate de clar ca aici e vorba cu siguranta de trafic de organe ! Uitati-va la figura acestui individ , profilul psihologic al lui ( chiar si al individei) e cat se poate de clar ; iar felul – lipsit de tact- prin care au incercat sa-si apropie fetita spune totul despre ei . Unde mai pui si faptul ca el lucreaza la o agentie de transplant si ea in industria farmaceutica . Iar statul roman se mai ….scarpina si asteapta sa vina vinovatii sa se prezinte singuri !

  12. x-ulescu Răspunde

    Pe net circula o informatie cum ,ca Sorina are un tip de sange foarte rar ,,sange Bombay (HH) o fi adevarat ? tatal adoptiv din SUA ,a declarat la TV ca repara aparatura de testare si analiza a sangelui in SUA . O fi vreo legatura ,,de sange ?. NU stiu intreb si eu !!

  13. Rodica Răspunde

    O ultima remarca -si cu asta nu mai comentez pe marginea acestui subiect (sper )- deosebit de suspecta tacerea presedintelui tarii fata de acest caz mediatizat de o saptamana încoace ! Daca pana acum era primul care sarea si …lovea in judecatori si procurori , iar magistratii erau tinta lui preferata in ….consolidarea statului de drept , acum tace mălc ! Oare de ce ? Nu era nevoie sa apara personal si sa ia pozitie fata de acest caz , dar putea macar prin purtatorii de cuvant sa dea un comunicat in acest sens . Ca doar el stie cel mai bine cum se procedeaza cu ….adoptiile legale !

  14. y Răspunde

    Departe de mine să vă învăț meserie dar nu ar trebui să verificați dacă este sau nu adevărat că a murit la 42 de ani Apan fostul director DGASPC? Așa scrie în IZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.