PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Slujbă în centrul Sătmarului. Peste o mie de oameni s-au adunat în fața Catedralei Romano-Catolice

Mai mult de o mie de persoane s-au adunat ieri în fața Catedralei Romano-Catolice din centrul municipiului Satu Mare, pentru a asista și în acest an la hramul diecezan.

În piața din fața Catedralei s-au tot adunat enoriașii locali și cei pelerini, veniți din diferitele localități ale diecezei dar și din străinătate, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie mare a hramului Inimii lui Isus. Rostind rugăciuni, credincioșii au așteptat venirea episcopului PS. Eugen Schönberger cu preoții diecezei și a celebrantului principal PS. Varga László, episcop de Kaposvár. După lecturile și evanghelia – citite în limbile română, germană și maghiară -, episcopul principal PS. Varga László a vorbit despre caracteristicile Inimii lui Isus: ascultător față de Tată, iertător față de cei păcătoși, vasul milostivirii, făuritor de unitate.

După sfânta împărtășanie, enoriașii au ieșit din umbra copacilor parcului central și au făcut procesiunea aliniindu-se după Sfântul Sacrament. Ajungând înapoi la altar, cei peste o mie de enoriași prezenți și-au oferit viața lor Inimii Preasfinte a lui Isus. PS. Varga László i-a dat binecuvântarea finală cu Sfântul Sacrament, iar episcopul PS. Eugen Schönberger a mulțumit în limba română și maghiară prezența și ajutorul tuturor.