PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Eliberat după ce a jefuit trei femei, un tâlhar a recidivat imediat. A comis alte două atacuri

La două săptămâni după ce a fost eliberat condiţionat, înainte de a-şi ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat pentru că a jefuit trei femei într-o singură zi, un tâlhar din Oradea a comis două noi atacuri, în plină zi, pe o stradă din municipiul Oradea, informează adevărul.ro.

Potrivit sursei citate, Bica László Lóránd a comis tâlhăriile săptămâna trecută, pe 6 august, şi a fost prins la scurt timp după cel de-al doilea atac, fiind arestat preventiv pe 8 august, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie. Ambele fapte, orădeanul în vârstă de 22 ani le-a comis în cartierul Rogerius din municipiu, alegându-şi ca victime femei în vârstă, la fel cum a făcut şi vara trecută, când a tâlhărit de lănţişoarele de aur trei femei într-o singură zi.

Bărbatul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru tâlhărie în formă continuată, fiind condamnat definitiv în luna noiembrie a anului trecut la 1 an şi 8 luni de detenţie, pedeapsă pe care a ispăşit-o în Penitenciarele Oradea şi, apoi, în cel din Satu Mare. Deşi bărbatul a solicitat în două rânduri să fie eliberat condiţionat, în aprilie iar apoi şi în iulie, cererile i-au fost respinse de Judecătoria Satu Mare, care a considerat că nu a dat dovezi de îndreptare.

Bărbatul a contestat, însă, soluţia, la Tribunalul Satu Mare, care, pe 24 iulie, i-a şi admis-o, invocând faptul că Judecătoria nu a analizat corect cererea şi dovezile de îndreptare prezentate de deţinut iar soluţia de respingere a cererii de eliberare condiţionată a fost neîntemeiată. Ca atare, Tribunalul a desfiinţat hotărârea iniţială şi a dispus admiterea cererii de eliberare condiţionată, iar Bica a fost lăsat liber, ca să se întoarcă acasă unde, două săptămâni mai târziu, a comis două noi tâlhării.

Sursa: adevărul.ro