PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Chestionare anonime prin SMS pentru pacienții din spital. Vi s-au cerut bani?

Ministerul Sănătății face chestionare anonime prin SMS sau email cu pacienții care au fost internați în spitale. Un sătmărean care a primit SMS în această dimineață, ne-a transmis print screen-uri cu întrebările Ministerului Sănătăţii, declarându-se mulţumit că poate în sfârşit, în mod foarte uşor, să spună dacă a avut probleme în spital, şi ce fel de probleme.

Chestionarul conţine nouă întrebări care se referă: gradul de mulţumire a pacientului faţă de serviciile medicale oferite de spital, faţă de activitatea şi implicarea medicului, faţă de curăţenia din spital, precum şi faţă de activitatea şi implicarea asistentelor medicale.

De asemenea, pacientul este întrebat dacă i s-au solicitat bani, dacă a cumpărat medicamente sau alte materiale sanitare pe durata internării, dacă a primit explicaţii clare cu privire la diagnostic şi tratament, dacă ar recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acelaşi spital şi dacă starea sa de sănătate este mai bună după externare.

Ultima solicitare a chestionarului permite pacientului să raporteze printr-o sesizare incidente de etică şi integritate care au avut loc în spitalul public.