Ultima actualizare: azi, 14:27

Locale

FOTO. Chestionare anonime prin SMS pentru pacienții din spital. Vi s-au cerut bani?

Ministerul Sănătății face chestionare anonime prin SMS sau email cu pacienții care au fost internați în spitale. Un sătmărean care a primit SMS în această dimineață, ne-a transmis print screen-uri cu întrebările Ministerului Sănătăţii, declarându-se mulţumit că poate în sfârşit, în mod foarte uşor, să spună dacă a avut probleme în spital, şi ce fel de probleme.

Chestionarul conţine nouă întrebări care se referă: gradul de mulţumire a pacientului faţă de serviciile medicale oferite de spital, faţă de activitatea şi implicarea medicului, faţă de curăţenia din spital, precum şi faţă de activitatea şi implicarea asistentelor medicale.

De asemenea, pacientul este întrebat dacă i s-au solicitat bani, dacă a cumpărat medicamente sau alte materiale sanitare pe durata internării, dacă a primit explicaţii clare cu privire la diagnostic şi tratament, dacă ar recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acelaşi spital şi dacă starea sa de sănătate este mai bună după externare.

Ultima solicitare a chestionarului permite pacientului să raporteze printr-o sesizare incidente de etică şi integritate care au avut loc în spitalul public.

11 comentarii

  1. apollo Răspunde

    Problema e pusa in mod gresit…nu-ti cere nimeni bani in mod fatis,ei asteapta sa te ,,simti,, tu,(nu toate cadrele medicale) intrebarea ar trebui pusa in felul urmator,,ATI DAT BANI CATRE CADRELE MEDICALE SI AU FOST ACCEPTATI?,, cam asta e discutia…oamenii dau bani in marea majoritate de frica ca daca nu dau nu vor fi tratati corespunzator.

  2. Nagasaky Răspunde

    Hai ca ideea nu e rea. Important e ca exista initiativa decat nimic.

  3. y Răspunde

    Profit de prezentul articol și menționez că recent am trecut printr-o intervenție chirurgicală la Spitalul Județean și am fost pregătit cu plic atât pt anestezist cât și pt chirurg, dar am fos refuzat în mod categoric.

  4. y Răspunde

    Prietene așa e, m-am distrat când ai făcut remarca. Gata. Iți urez sănătate și succes în opinii, rămâi același neschimbat y.

  5. Driver Răspunde

    Nu te supara Y , dar acuma am fost externat de cateva zile din spitalul nou.
    Pot sa zic ca nimeni NU cere, dar se accepta si ultima ciocolata si 10 lei si plicul cu 300 de lei.
    Asa ca nu te supara dar vorbesti prostii

    • y Răspunde

      Eu nu mă supăr @Driver pentru că nu eu am scris ci un plictisit care se dă drept mine. Dealtfel știu și eu că tot așa merge în continuare. Dacă ai pe cineva internat dacă nu dai 10 lei la asistentă nu-și face treaba. Eu cred că știu și cei din CJ dar e mai ușor să facă astfel de acțiuni. Este foarte mare inerția în sistem mai ales la nivel mental. Ultima mea experiență în domeniu este din 2015. Pe cât pot evit spitalul, îmi ajung bolile pe care le am nu doresc altele extra.

  6. Pop Ioan Răspunde

    Sigur ca nu cere , dar te face sa te simti ca esti dator.Daca ar cere s-ar incadra la “luare de mita” daca i-l primeste simplu intra doar la “foloase necuvenite” fapt pardonabil.

  7. citizen Răspunde

    daca la un salar lunar de 7000-7500 de lei net, ca asistent medical si 17500-19000 lei, ajungi să te mai pretezi în continuare la a primi „donatii” pentru ca ti-ai facut doar atributiile de serviciu, cred că locul lor e la pârnaie!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.