PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Amenzi de mii de lei pentru țigările sau gunoaiele aruncate pe jos

Persoanele care vor arunca gunoaie pe jos atunci când participă la un eveniment public, fie acesta concert, festival sau demonstrație, vor risca sancționarea cu amenzi de câteva mii de lei, potrivit unui proiect de act normativ ce vizează modificarea Legii picnicului și care se află în dezbatere publică la Ministerul Mediului (MM).

Ministerul Mediului a lansat recent în dezbatere un proiect de act normativ prin care se dorește modificarea Legii picnicului, în sensul extinderii acesteia. Pentru a se aplica, proiectul de act normativ are nevoie de aprobarea Guvernului și a Parlamentului.

O primă modificare adusă de acest proiect îi vizează pe cei care participă la diverse evenimente publice. Concret, aceștia vor fi obligați să arunce deșeurile numai în locurile special amenajate de către organizatorii evenimentului și, dacă este posibil, să arunce gunoiul în containerele ce corespund categoriei din care face parte acesta (plastic, metal, hârtie etc).

Astfel, atunci când se vor afla la evenimente sau reuniuni publice, cei care vor arunca gunoaie sau mucuri de țigări pe jos, în zona de desfășurare a evenimentului sau în împrejurimi, vor risca amenzi consistente, ce vor fi cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Sursa: avocatnet.ro