Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

Amenzi de mii de lei pentru țigările sau gunoaiele aruncate pe jos

Persoanele care vor arunca gunoaie pe jos atunci când participă la un eveniment public, fie acesta concert, festival sau demonstrație, vor risca sancționarea cu amenzi de câteva mii de lei, potrivit unui proiect de act normativ ce vizează modificarea Legii picnicului și care se află în dezbatere publică la Ministerul Mediului (MM).

Ministerul Mediului a lansat recent în dezbatere un proiect de act normativ prin care se dorește modificarea Legii picnicului, în sensul extinderii acesteia. Pentru a se aplica, proiectul de act normativ are nevoie de aprobarea Guvernului și a Parlamentului.

O primă modificare adusă de acest proiect îi vizează pe cei care participă la diverse evenimente publice. Concret, aceștia vor fi obligați să arunce deșeurile numai în locurile special amenajate de către organizatorii evenimentului și, dacă este posibil, să arunce gunoiul în containerele ce corespund categoriei din care face parte acesta (plastic, metal, hârtie etc).

Astfel, atunci când se vor afla la evenimente sau reuniuni publice, cei care vor arunca gunoaie sau mucuri de țigări pe jos, în zona de desfășurare a evenimentului sau în împrejurimi, vor risca amenzi consistente, ce vor fi cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Sursa: avocatnet.ro

7 comentarii

  1. A-Q Răspunde

    Sa intelegem ca a doua zi dupa un bairam putem scuipam pe jos, putem sa aruncam chistoacele pe jos, etc…ca doar legea ” nu interzice ” decit pe perioada bairamului…!!!

    Serios vorbind, ar trebui stabilit pedepse extrem de mari pentru a combate acest comportament : rar merg pe jos pe trotuar pe podul Golescu , iti vine sa-ti intorci stomacul pe dos, numai scuipat si muci pe jos…

    Ce-i de facut ?!

  2. cineva Răspunde

    Va spun eu ce este de facut . Luam atitudine atunci cand vedem pe cineva certat cu bunul simt . Cum? Le povestim in gura mare(cu insistenta) sa auda cat mai multi , ca nu este frumos ceea ce fac ,ca si noi ceilalti cati am mai ramas avem dreptul de a traii civilizat . Eu am facut asta de fiecare data cand am avut ocazia , rezultatul fiind ca doua din cinci persoane apostrofate s-au rusinat si au ridicat mizeria si alte trei aflate in apropiere imi spuneau cu INTELEPCIUNE ca ma zbat degeaba , acuma asa e lumea……………SERIOS ? Eu oricum nu ma las.

    • c-block Răspunde

      Acum câțiva ani un domn pensionar în vârstă cu astfel de simț civic a făcut asta mi se pare în Brașov și cei doi derbedei vizați l-au bătut bine. Pensionarul a decedat la spital. Am o idee ce s-a întâmplat cu cei doi supărați pe lege.?? Mă gândesc că au fost decorați pentru că au făcut economie la bugetul de pensii. Pură bătaie de joc.

  3. Riki Răspunde

    Succes in a-l domestica pe roman.

  4. +++ Răspunde

    Cu sigurantă chiştoacele din fotografie sunt dintr-o staţie de taximetrie !

    • c-block Răspunde

      Sau în stație de autobuz. Nu mi-e “rușine” nici de călătorii din astfel de mijloace.? Sunt țări în care recent a fost introdus total fumatul în spații publice. Altfel …….

  5. c-block Răspunde

    Scuze “interzis” nu “introdus”. Graba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.