PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Primele imagini cu proiectul. Cum va arăta parcarea etajată de lângă Someșul

După ce v-am prezentat imaginile cu proiectul parcării de pe strada Mihai Kogălniceanu, vă aducem în atenție și situația proiectului de pe strada Decebal, proiect ce se află de asemenea într-un stadiu avansat și care prevede construirea unei parcări supraetajate în spatele centrului comercial Someșul. În această zonă, Primăria își propune să ridice o clădire cu peste 180 de locuri de parcare.

Parcarea supraetajată de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați, iar clădirea cu subsol, parter plus patru etaje ar urma să aibă o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare, iar la parter, precum și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri. De asemenea, vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite.

Proiectul mai prevede modernizarea trotuarelor de lângă Centru Comercial Europa, precum și modernizarea accesului auto și pietonal din zona Centrului Comercial Somesul. Panoul de la intrarea in parcare va indica in permanentă numărul locurilor libere/ocupate pe nivele, conexiunea la internet asigurând afişarea acestor date in diferite puncte ale oraşului precum si informarea participanţilor la trafic despre gradul de ocupare a parcării. Clădirea va fi dotata cu grup sanitar, accesul la acesta fiind permis prin scanarea biletului/talonului primit la intrarea cu maşina în parcare.