PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

S-a încheiat strângerea de semnături pentru prezidențiale. Rezultatele partidelor din Satu Mare

S-a încheiat campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale în județul Satu Mare, iar Portal SM a obținut rezultatele partidelor.  Partidul Național Liberal a reușit să convingă peste 35.000 de sătmăreni să semneze pentru Kalus Iohannis, în vreme ce PSD se poate lăuda, de asemenea, cu zeci de mii de semnături pentru Viorica Dăncilă. Podiumul este completat de UDMR, iar la mare distanță regăsim ALDE și Alianța USR-PLUS.

Campania de strângere de semnături a PNL pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat cu succes în județul Satu Mare. Klaus Iohannis este susţinut de semnăturile a zeci de mii de sătmăreni, mai exact 35.140. Cu succes s-a încheiat și campania PSD-ului. Nu mai puțin de 30.000 de oameni și-au arătat susținerea față de actualul prim-ministru, Viorica Dăncilă. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat UDMR, care a reușit să convingă peste 20.000 de sătmăreni să semneze pentru Kelemen Hunor, candidatul din partea Uniunii la alegerile prezidențiale.

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a reușit să strângă 4.500 de semnături în județul Satu Mare, iar candidatul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a primit susținere din partea a 3.500 de sătmăreni.

PNL – 35.140

PSD – 30.000

UDMR – 22.800

ALDE – 4.500

USR-PLUS – 3.500