PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Albu, recomandare către Rareş Bogdan: Să ne lase în pace, să ne facem alianţele

Preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că i-a recomandat europarlamentarului Rareş Bogdan, cel ce se opune unei alianţe cu UDMR, să îi lase în pace să îşi facă singuri alianţele locale, explicând că nu întotdeauna ce funcţionează la nivel naţional poate fi aplicat la nivel local.

“Relaţia continuă să fie bunâ între noi şi UDMR, în pofida altora. Dar așa e altă problemă. Sunt unii mult mai importanţi în politică decât mine din PNL care cred că e cea mai normală, cea mai naturală, alianţă locală pe care PNL -ul poate să o facă cu UDMR-ul. Şi mă refer la dl. Bolojan, care e de aceeaşi părere, şi dl Falcă, şi Hava şi Boc de la Cluj. Sunt şi situaţii în care se consideră că alianţa cu UDMR-ul este bună, chiar dacă ea nu se pune în practică, cum este Bihor sau Sălaj”, a spus Albu.

El a spus că alianţele locale trebuie abordate local.

“Eu la Rareş (Rareş Bogran – n. r.) i-am recomandat să ne lase pe noi în pace, să ne facem alianţele locale aşa cum putem noi pentru că situaţiile sunt diferite de la judeţ la judeţ. Este o chestiune de bucătărie locală care nu se rezolvă de la nivel național”, a punctat Albu.

Liderul PNL a explicat că nu întotdeauna orice alianţă naţională se poate proiecta şi la nivel judeţean şi nici alianţele locale nu pot fi transforamte în alianţe naţionale.