PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Florisal vrea să se ocupe de salubrizare încă 10 ani. S-a înscris la licitaţie!

Societatea Florisal vrea să se ocupe de salubrizarea din Satu Mare pentru încă o perioadă de 10 ani. Firma a depus ofertă la licitaţia de peste 260 de milioane de lei organizată de către Primăria Satu Mare. Cea de-a doua ofertă a fost depusă de către asocierea SC AVE BIHOR SRL- SC RDE HARGHITA SRL.

Potrivit documentaţiei aprobată de primărie şi consiliul local, valoarea viitorului contract de concesionare pe zece ani a serviciului de salubrizare în municipiul Satu Mare este estimată la 263.138.788,6 lei fără T.V.A.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.