PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. “La Pescăriţa şi Vânătorul” – restaurantul cu delicatese din peşte şi vânat, inaugurat

“La Pescăriţa şi Vânătorul”, cel mai nou restaurant din Satu Mare, dar şi singurul cu specific vânătoresc și pescar, a fost inaugurat vineri seara, pe str. Odoreului 46 A. Acesta nu este un restaurant obişnuit, ci este, după cum puteţi deduce după nume, unul cu specific. Preparatele principale de la acest restaurant sunt pe bază de peşte şi vânat, dar nu vor lipsi nici meniurile restaurantelor clasice.

Trebuie precizat faptul că este o afacere de familie a unor pasionaţi de pescuit, vânat şi gătit, astfel că există toate premisele ca preparatele să fie ca în bucătăria lor de acasă, adică de foarte bună calitate.

Inaugurarea restaurantului a avut loc în prezența a peste 100 de persoane. Maestru de ceremonii a fost îndrăgitul realizator tv și staroste Marius Chiș. Printre invitaţi s-au aflat deputatul Romeo Nicoară, viceprimarul Adrian Albu, şefi de instituţii, primari din judeţ, oameni de afaceri. Dar, cei mai importanţi au fost cei care au depus eforturi serioase pentru deschiderea localului. După tăierea panglicii inaugurale, Sorin Ghilea i-a invitat alături pe aceştia, adică familia sa, soția Edita, fiica Romina alături de soțul Mihai, fiul George, dar şi “familia” de la restaurant.

 

Decorul restaurantului este unul cu totul deosebit, trofee, tablouri unicat şi multe altele cu specificul restaurantului. Obiectele au fost adunate în timp şi expuse acum în această locaţie, dar o parte din ele au fost donate de către prieteni.

“De la o vârstă începem să avem tabieturi, hobby-uri, la care începem să ţinem din ce în ce mai mult. Ne gândim că viaţa trece şi să ne bucurăm de ce ne place. Eu fiind vânător de peste 10 ani, soţia pescar, şi weekendurile petrecându-ni-le alături de hobby-ul nostru, pescuit, vânat, gastronomie, am zis să le combinăm şi să desfăşurăm această activitate punând suflet, invitând sătmărenii să fie alături de noi”, a spus Sorin Ghilea.

Preparate din ingrediente naturale, cu valoare nutritivă deosebită.

“Ne-am propus să venim cu un serviciu prietenos de alimentaţie publică, deschis ideilor clienţilor. Ne-am propus să oferim preparate din ingrediente cât mai naturale. Specialiştii spun că atât peştele, cât şi vânatul au o valoare nutritivă deosebită, au conţinut scăzut de colesterol, aport mare de calciu, fosfor, alte minerale, şi noi ne propunem să le punem pe masa clineţilor pentru bucuria lor gustativă şi pentru sănătatea lor”, a subliniat Sorin Ghilea.

Vânatul provine de la asocaţii de vânătoare din zonă, iar peştele de la pescăriile din judeţ.

Familia Ghilea a reuşit să doteze aceste restaurant printr-un proiect cu finanţare europeană. Directorul Camerei de Comerţ, Daniela Culic, l-a feliciat pe omul de afaceri sătmărean pentru modul în care a înţeles să implementeze acest subiect.

“Pot să vă spun că acesta este unul dintre momentele în care mă bucur foarte mult că lucrăm în Camera de Comerţ, că putem să sprijinim în mod direct comunitatea de afaceri. Din nefericire, eforturile de sprijin de afaceri ale comunităţii de afaceri de obicei sunt la nivel declarativ. Am putut cu acest proiect veni în sprijinul unei afaceri pe care noi o credem de succes. Proiectul nostru se numeşte Start Up Plus, este un proeict regional. A fost o invazie cu un an în urmă. Am crezut în acest proiect”, a spus Daniela Culic.

Ea a arătat că firma cea mai harnică din toate cele incluse în program a fost cea condusă de către Sorin Ghilea, el depunând deja acte pentru decont.

Viceprimarul Adrian Albu a subliniat că Sorin Ghilea nu a solicitat sprijin din parte autorităţii locale.

“Nu sunt foarte multe localuri în care merită să intri în Satu Mare şi cu o mâncare pe care poţi să o serveşti cu plăcere. Sorin nu a zis că ar avea nevoie de vreo autoritate locală, dar eu mă ofer, dacă are nevoie. Dacă nu, îi dorim succes, să îi meargă bine. Şi Editei îi doresc succes pentru că ştiu că iniţiativa a fost a ei în mare parte. Nu e rău că au atras fonduri europene, că de aia dau bani, să facem ceva cu ei”, a spus Adrian Albu.

Restaurantul are 120 de locuri. Aici pot fi organizate diferite evenimente.

Restaurantul se deschide luni, 7 octombrie. Locaţia este str. Odoreului nr. 46 A. Tel: 0722 625 018.